Nieuwste Hörmann-garagepoort gaat in productie

20 juli 2017 Bron: Hörmann
Nieuwste Hörmann-garagepoort gaat in productie
Wie bouwt of renoveert krijgt het overal te horen: een goede isolatie van de woning is belangrijk. Niet alleen bespaart het energie, het is ook nog eens goed voor de portefeuille en het milieu. Hörmann breidt zijn woningbouw-gamma uit met de LPU 67 Thermo garagesectionaalpoort met uitstekende isolatiewaarden. Deze garagepoort is op 1 juli 2017 in productie gegaan.
Hörmann is zich bewust van de belangrijke rol van een garagepoort bij de warmte-isolatie van een woning. Vaak bevindt de garage zich vlak naast de woonruimte en in sommige gevallen is deze zelfs uitgerust als woon- of hobbykamer. De LPU 67 Thermo heeft panelen van 67 millimeter dik en is de grote zus van de LPU 42.

Efficiënte warmte-isolatie

De 67 mm dubbelwandige stalen thermisch uitgeruste LPU-poort biedt de best mogelijke isolatie. De U-waarde van 0.91 W/(m2·K) is volledig nieuw voor garagesectionaalpoorten in de woningbouw. Vergeleken met de LPU met 42 mm dikte, isoleert de LPU 67 Thermo zo’n 50% beter. De panelen zijn thermisch onderbroken, waardoor koudebruggen onmogelijk zijn. Door de uitbreiding van de LPU-reeks kunnen nu ook particulieren een uiterst isolerende garagepoort toevoegen aan hun woning.

Uitgebreide afwerking

Deze sectionaalpoort kan een afmeting hebben van maximum vijf meter breedte en drie meter hoogte. Verder is ze verkrijgbaar in twee soorten oppervlakken. De gladde Silkgrain-afwerking oogt luxueus en is ideaal voor moderne architectuur. Dit oppervlak is verkrijgbaar in 15 voorkeurkleuren of een RAL naar keuze. Wanneer de klant het oppervlak wenst met een Decograin-afwerking, kiest hij voor één van de vijf opvallende houtkarakters of een antracietkleurige metaalimitatie. De LPU 67 Thermo is beschikbaar in een M- of L-profilering voor de beide oppervlakken.

Nieuwste Hörmann-garagepoort gaat in productie

Meer veiligheid

De toevoeging aan het gamma is uitgerust met de vertrouwde Hörmann-veiligheidsuitrusting. Wanneer de garagepoort dicht is, klikt de mechanische optilbeveiliging automatisch in de aanslag van de geleidingsrail. Zo is de poort stevig vergrendeld en tegen optillen beveiligd, dus ook als de elektriciteit wegvalt. Niet alleen beschermt de garagepoort feilloos de woning tegen ongewenste bezoekers, ook de gebruikers en vooral kinderen zijn goed beschermd. Dankzij de onderloopbeveiliging (poort stopt met sluiten als er een persoon of obstakel onder staan), de vingerklembeveiliging aan de binnen-en buitenzijde van de panelen, en de ingrijpbeveiliging aan de zijkanten van de garagepoort is de kans op verwondingen uiterst miniem.
De LPU 67 Thermo is vanaf nu te bestellen en leverbaar.
Richtprijs: € 2.800

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo