Bedrijfsnieuws

Nieuwe ontslagen bij BAM

BAM schrapt opnieuw 500 banen om de aanhoudende problemen in de bouwsector te doorstaan. Dat maakte het bouwbedrijf donderdag bij de presentatie van zijn halfjaarcijfers bekend. Volgens bestuursvoorzitter Nico de Vries was ook het tweede kwartaal van dit jaar teleurstellend voor BAM. De Nederlandse bouwsector kromp daarbij nog harder dan verwacht, terwijl de concurrentie toenam.

Hierdoor kwamen de marges van de Nederlandse activiteiten verder onder druk te staan en nam de orderportefeuille af. Ook bij enkele onderdelen buiten Nederland werden door de moeilijke marktomstandigheden verliezen geleden.

Het nu aangekondigde banenverlies volgt op de eind vorig jaar aangekondigde reorganisatie, die 650 banen kostte. De nieuwe ronde kost het bedrijf dit jaar ongeveer 25 miljoen euro. BAM had eind vorig jaar in totaal 23.734 medewerkers (fte) in dienst.

Omzetdaling

BAM zag zijn totale omzet afgelopen halfjaar met 127 miljoen euro dalen tot 3,23 miljard euro. De brutowinst zakte daarbij van 45 miljoen euro naar elf miljoen euro. BAM boekte een nettowinst van zestien miljoen euro, tegen een verlies van bijna 250 miljoen euro een jaar eerder.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant


Build for Life