Bedrijfsnieuws

Huizenmarkt drukt BAM in het rood

De malaise op de Nederlandse huizenmarkt heeft bouwbedrijf BAM vorig jaar diep in de rode cijfers gedrukt. Grote afschrijvingen op de vastgoedportefeuille zadelden het bedrijf op met een nettoverlies van 187,4 miljoen euro, zo maakte de bouwer donderdag bekend.
BAM schreef in de eerste helft van 2012 bijna 400 miljoen euro af op zijn vastgoedportefeuille, met name vanwege een verdere verslechtering van de Nederlandse vastgoedmarkt.

Zonder die afschrijvingen boekte de onderneming vorig jaar een operationele brutowinst van 107 miljoen euro, tegen 143,5 miljoen euro een jaar eerder. BAM haalde daarmee zijn eigen doel van een operationele winst van minstens honderd miljoen euro. De omzet daalde vorig jaar met bijna driehonderd miljoen euro tot 7,4 miljard euro.

Het bouwbedrijf voorziet voorlopig weinig verbetering. Hoewel het nog te vroeg is voor een concrete voorspelling, gaf BAM aan dat er geen reden is om aan te nemen dat de prestaties van het bedrijf in 2013 significant zullen verschillen van die in 2012.

De orderportefeuille was eind 2012 met 11 miljard euro wel zeshonderd miljoen euro groter dan een jaar eerder.

Lees verder op Architectenweb.nl
Build for Life