Verlichting

Nieuwe lichtstudio Crea-Accent in Kapellen

Eind november wordt de gloednieuwe lichtstudio van Crea-Accent aan de Hoevensebaan 65 in Kapellen feestelijk ingehuldigd. Verlichtingsadviseur Jeroen Schellekens wil hiermee zijn aanpak op maat nog verder opdrijven. Om te komen tot de gepaste oplossing voor ieder verlichtingsproject wordt vooraf een grondige verlichtingsstudie gemaakt, op basis van de wensen en de noden. In de nieuwe lichtstudio kunnen de klanten nu zelf ervaren hoe sfeervol of functioneel de voorgestelde verlichtingsarmaturen uit het lichtplan zijn. Ze krijgen als het ware een persoonlijke lichtbeleving aangeboden.

Crea-Accent is nu 5 jaar actief op de verlichtingsmarkt. Zaakvoerder Jeroen Schellekens wil met zijn expertise vooral een totaalpakket aan verlichting aanbieden op maat van de klant. "Om te komen tot de gepaste verlichting voor bepaalde ruimten vertrekken we bij voorkeur van een grondige verlichtingsstudie. Ik bespreek altijd eerst de wensen en noden van de klant en ik probeer te achterhalen welke sfeer en stijl de klant wenst in welke ruimte. Daarna bekijk ik de technische mogelijkheden, de nodige lichtintensiteit, de kleurkeuze en accenten. Het is vooral ook belangrijk om in de studie rekening te houden met de duurzaamheid van de lichtbronnen, de kwaliteit en het energieverbruik."

Voor bouwers en verbouwers is een goed lichtplan volgens Crea-Accent onmisbaar. Het geeft niet alleen schematisch aan waar lichtpunten en schakelaars komen te zitten. Door tijdig een goed lichtplan op te maken, voorkomt het dure en onnodige kap- en breekwerken die vaak onvermijdelijk zijn als bouwers pas in een late fase aan verlichting denken. Het lichtplan brengt alle functionele en decoratieve aspecten van verlichting in kaart (ritmische positionering, lichteffect, kleurtemperatuur en -weergave). De efficiënte en weloverwogen keuze en plaatsing van verlichting kan zelfs een positief effect hebben op het kostenplaatje. Aandacht voor zuinige lichtbronnen levert bovendien een fikse besparing op in verbruik.

Dubbel zo groot

De voorbije weken onderging Crea-Accent ingrijpende verbouwingswerken. Er kwam niet alleen een nieuwe lichtstudio tot stand. De oorspronkelijke showroom aan de Hoevensebaan werd ook meer dan dubbel zo groot. De nieuwe lichtstudio is opgedeeld in een modern en een klassiek gedeelte. Links van de gang die leidt naar de buiten- en tuinverlichting, treedt de bezoeker binnen in de moderne lichtstudio met strakke en eigentijdse verlichting. Rechts ontdekt men de klassieke lichtstudio waar klassieke verlichting uitgestald staat.

Maar de nieuwe lichtstudio van Crea-Accent heeft nog meer te bieden. "De studio is voorzien van domotica. Hierdoor kunnen we aan onze klanten ook echt laten zien welk effect de voorgestelde lichtbronnen uit de verlichtingsstudie hebben. Ze kunnen zelf ervaren hoe sfeervol of functioneel de verschillende verlichtingsarmaturen zijn. We bieden hen in feite een lichtbeleving op maat aan", besluit Jeroen Schellekens.

Ook interessant