Algemeen

Nieuwe ideeën, technieken en materialen op GEVEL 2012

De jonge designgarde wordt met de Bold & Beautiful Student Facade Design Competition 2012 tijdens vakbeurs GEVEL, uitgedaagd om een innovatieve, vooruitstrevende en gedurfde geveloplossing te bedenken. De technische universiteiten van Delft, Eindhoven, Twente en Leuven en de Academie van Bouwkunst Amsterdam, leveren ieder drie kandidaten. Behalve de eer en eeuwige roem, krijgen de nummers 1,2 en 3 een geldbedrag, te besteden aan de verdere ontwikkeling van hun carrière. De jurering en prijsuitreiking vinden plaats op de eerste beursdag van GEVEL, 25 tot en met 27 januari in Ahoy Rotterdam.

GEVEL 2012 projectmanager Martijn Carlier over het nieuwe initiatief: “Op GEVEL bieden we ruimte aan grensverleggende technologie en vormgeving. De nieuwe prijsvraag is speciaal voor studenten bouwkunde. In deze competitie draait het om gedurfde en fraaie oplossingen voor de gevel van de toekomst, vandaar de benaming ‘Bold & Beautiful’. Hiermee krijgen bouwkundeopleidingen uit Nederland en België een mooie kans om te laten zien wat ze kunnen.”

De jury

De vier juryleden zijn: architect Nanne de Ru van Powerhouse Company Rotterdam en winnaar van de Rotterdam-Maaskantprijs voor Jonge Architecten 2011, bouwkundig ingenieur en gevelspecialist Esther Hebly van Oskomera Research & Development, ontwerper Guido Marsille van Buromarsille en Merel Pit, redacteur bij vakblad De Architect. De jurering en prijsuitreiking zal plaatsvinden tijdens GEVEL op woensdag 25 januari. De mock-ups zijn gedurende de hele beursperiode te bezichtigen in hal 1 van Ahoy in Rotterdam.

Over GEVEL

Op GEVEL vindt de architect de nieuwste geveltechnieken, -vormgeving, - systemen en - oplossingen, referentieprojecten, mock-ups, lezingen en netwerkbijeenkomsten.

Het thema is ‘Echte schoonheid zit van buiten’. Het stratenplan is gebaseerd op Manhattan, met als middelpunt Central Park. GEVEL 2012 is van woensdag 25 januari tot en met vrijdag 27 januari 2012 in Ahoy Rotterdam. Tegelijk met GEVEL 2012 vinden ook het Greenbuild Congres en Material Xperience plaats.
Build for Life