Interieur

Nieuwe fluweelzachte schakelaars van Berker

De nieuwe Berker Q.1 schakelaar valt op door zijn uniek oppervlaktedesign. Het gebruikte materiaal zorgt voor een fluweelzachte aanrakingssensatie. Het ontwerp van de schakelaar doet harmonieus aan, voldoet aan de strengste ontwerp-normen, en maakte reeds indruk op meerdere designjury's. Deze solide allrounder past bovendien in een uiterst breed schakelaar-assortiment, en heeft een aantrekkelijke prijs-prestatie-verhouding.

Bij architectuur en interieur worden materiaalkeuze en afwerking steeds belangrijker. Met de Berker Q.1 volgt Berker deze trend op de voet, en zet tevens een nieuwe standaard voor productkwaliteit. Om de unieke, fluweelzachte aanrakingssensatie van de Berker Q.1 te creëren, maakt Berker gebruik van een speciaal productieproces en een nieuwe, uiterst duurzame materiaalmix.

Een uitmuntend design

Het nieuwe schakelaar-assortiment werd door Berker ontwikkeld in samenwerking met 'brains4design', een team van ontwerpers uit München, dat erom bekend staat vormgeving met innovatie te koppelen. 'Brains4design' werkt vanuit een eigen onderzoekslaboratorium, 'futurelab', waar zij de laatste nieuwe materialen en technologische ontwikkelingen in nieuwe producten verwerken. Gekoppeld aan de know-how van Berker, kwam zo de Q.1 tot stand: een knap ogende schakelaar met een plat profiel, vlakke schakelhoek, polar-wit oppervlak en zachte, afgeronde contouren. De Berker Q.1 ontving nog voor de officiële introductie de “red dot award 2009” in de categorie product design.

Solide all-rounder

De Berker Q.1 is een echte all-rounder. Het Q.1 schakelaar-assortiment biedt een veelvoud aan functies en designelementen, waaronder frames die kunnen worden geëtiketteerd, wipschakelaars met nieuwe controlelampjes (die dwars overheen de schakelaar lopen), symbolen in opdruk en aparte stopcontacten. Met passende dichtingssets kunnen bewegingsmelders, stopcontacten en bedienings-elementen spatwaterbestendig worden gemaakt (IP 44).

Een nieuwe generatie drukknop-sensoren

Een nieuwe generatie van Q.1 drukknop-sensoren zijn ook beschikbaar voor KNX gebouw-automatisatie. Zo is het vanaf nu mogelijk om tot acht functies te integreren in een enkelvoudig kader.

Installateurs zullen de installatie van de Berker Q.1 aanzienlijk eenvoudiger vinden. De Q.1 KNX drukknoppen zijn immers als monoblok ontworpen, d.w.z. met een vooraf geïntegreerde buskoppelaar, wat een zoektocht naar de geschikte buskoppelaar uitspaart. Doordat met installeren van de drukknopsensor kan worden gewacht tot kort voor de ingebruikname, zijn beschadigingen of vervuiling, veroorzaakt door bouw of decoratie, zo goed als uitgesloten.

Het indrukwekkende Berker Q.1 assortiment bestaat uit meer dan 270 varianten. Verdere pluspunten van de Q.1 zijn de robuuste techniek en een krasvast oppervlak dat makkelijk reinigbaar is.

Eén schakelaar voor alles

Door zijn unieke aanraaksensatie, zijn knappe vormgeving en zijn breed gamma is de Berker Q.1 zowel geschikt voor woningen en appartementen als openbare gebouwen en grote bouwprojecten. Verder bezit de berker Q.1 een buitengewoon aantrekkelijke prijs-prestatie-verhouding.

Het Berker Q.1 schakelaarsgamma is vanaf heden leverbaar in polar-wit kunststof.