Algemeen

Nieuwe deurstations integreren luidspreker en kleurencamera

In de wereld van BTicino staat technologie in het teken van veiligheid en gebruiksgemak. Dat geldt ook voor de stijlvolle en praktische deurstations in het Sfera-gamma. Niet alleen verrijken ze het wooncomfort van menig bewoner, het tweedraadssysteem vereenvoudigt eveneens het leven van de installateur. Met de nieuwe module van dat tweedraadssysteem kunnen Sfera-deurstations voortaan nog compacter worden uitgevoerd.

Twee functies in één module.

Voorheen diende de combinatie van een traditionele camera en een luidspreker te worden ondergebracht in een modulehouder voor 2 modules. Met de nieuwe luidsprekermodule is dat niet langer nodig; de luidspreker heeft immers een ingebouwde kleurencamera en past perfect in een modulehouder. Het resultaat is een compacter deurstation met meer mogelijkheden én een voordeliger prijskaartje.

De luidspreker met ingebouwde camera kan worden afgewerkt met een modulaire frontplaat met één, twee of zonder drukknoppen. De frontplaten in aluminium, grafiet, oker of wagongroen passen mooi bij de hedendaagse architectuur van woningen en appartementsgebouwen. Ze zijn voorzien van iconen met LED-indicatie: "oproep geactiveerd", "opname en gesprek geactiveerd", "deurslot bediend" en "tijdactivatie van het deurslot".

De nieuwe Sfera-deurstations beantwoorden helemaal aan het BTicino-bereikbaarheidsconcept "Design for All". Het toegankelijke design is, net als bij de Polyx-binnentoestellen, afgestemd op de noden van mensen met een visuele of auditieve beperking.

De BTicino-deurstations vormen een elegante meerwaarde voor nieuwbouwprojecten, maar dankzij het flexibele tweedraadssysteem en de modulaire samenstelling van de toestellen zijn ze tevens de aangewezen keuze bij renovaties. Zo kan bijvoorbeeld een bestaande audio-installatie van BTicino eenvoudig worden omgebouwd tot een up-to-date video-installatie.

BTicino presenteert "Design for All" op Batibouw (stand 9208).
Build for Life