Nieuwbouw

Nieuw stadszwembad op Campus Kortrijk Weide

Er komt een ambitieus nieuw stadszwembad op Campus Kortrijk Weide. Samen met Zwevegem, waar ook een nieuw zwembad zal gebouwd worden, werd een samenwerking aangegaan met private partner S&R. Nu er een akkoord is over de plannen, kunnen de werken van start gaan in februari 2017. In de kerstvakantie van 2018 zal de eerste duik in het nieuwe zwembad genomen worden.
Het geplande zwemcomplex zal een zwembad hebben met 8 banen van 50m, twee beweegbare bodems en een tribune met 300 zitplaatsen. Daarmee wordt voldaan aan de normen om internationale zwem- en waterpolowedstrijden te organiseren.

Nieuw stadszwembad op Campus Kortrijk Weide

Naast de sportieve zwemruimte is er ook plaats voor een recreatief gedeelte. Er is een ruime warme lagune, een golfslagbad, uitgebreide kinderattracties, drie spectaculaire glijbanen en een spannende wildwaterbaan van 150 meter lang. Uitzonderlijk is het all weather buitenbad dat het hele jaar open is en een zomerbad van in totaal 266m², de outdoor waterspeeltuin voor kinderen en de ligweide. Daarnaast is er ook ruimte voor wellness met onder meer sauna’s, een stoombad, een voetenbad en wordt er ruimte voor horeca voorzien zowel binnen als buiten.

Architecturaal is het gebouw zo ontworpen dat het een interessante wisselwerking heeft met de omgeving van het nieuwe stadsdeel Campus Kortrijk Weide. Vanuit ieder bad, de horecazaken en de polyvalente ruimte zal men uitzicht hebben op het stadspark dat erachter wordt aangelegd. Zowel de horizontale lijnen van het evenementenplein als van het lager gelegen stadspark worden behouden in het gebouw dat zo op vloeiende wijze de overgang tussen beide maakt.

Nieuw stadszwembad op Campus Kortrijk Weide

Ook interessant