Isolatie

Nieuw op Batibouw 2019: Ursa White Blowing Wool

Nieuw op Batibouw 2019: Ursa White Blowing Wool
Ursa White Blowing Wool verenigt een performante akoestische en thermische isolatie én brandwerendheid. Deze innovatieve inblaaswol wordt eenvoudig en egaal verdeeld en vult alle hoeken van de ruimte. Dit maakt van URSA White Blowing Wool een bijzonder kostenbesparende isolatieoplossing omdat je geen materiaal verliest. Daarnaast is URSA inblaaswol ook zeer ecologisch en duurzaam omdat er geen kunstmatige stoffen zijn toegevoegd. En ten slotte is deze isolatieoplossing 100% waterafstotend waardoor schimmelvorming onmogelijk is. Ursa ontwikkelde drie types minerale inblaaswol die elk geschikt zijn voor een specifieke toepassing voor de isolatie van spouwmuren, zoldervloeren, houtskeletbouw en daken. U kan deze innovatieve isolatieoplossing in primeur ontdekken op Batibouw op de stand van Xella in Paleis 5.

Inblaaswol voor spouwmuren

Voor de na-isolatie van spouwmuren is Ursa PURE FLOC KD de ideale keuze. Via een kleine opening in de voegen van de buitenmuur breng een gecertificeerd aannemer de inblaaswol in de spouw. Nadien maakt deze de openingen vakkundig dicht. Dankzij de doorlatende aard van de minerale wol droogt het metselwerk snel, na bijvoorbeeld na een regenbui.

Inblaaswol voor zoldervloeren

Ursa PULS’R is uiterst geschikt voor de thermische isolatie van een niet-bewoonde zolder of voor ruimtes die moeilijk toegankelijk zijn. Ideaal wanneer je geen extra kosten wil doen om de zolder te renoveren maar toch het warmteverlies door het dak en door de bovenste vloerplaat wil beperken. Met deze eenvoudige en kostenbesparende isolatieoplossing blijft de woning in de zomer koel en beleef je het hele jaar door aangename temperaturen in de woning.

Houtskeletbouw & daken

Om houten frames, waaruit houtskeletbouw is opgetrokken, en daken te isoleren, is Ursa PURE FLOC uiterst geschikt. Deze inblaaswol leent zich zowel voor toepassingen in nieuwbouw als bij een renovatie.

De Ursa White Blowing Wool producten en het uitgebreide assortiment van URSA isolatieoplossingen zijn verkrijgbaar in gespecialiseerde handelszaken en ook in de betere doe-het-zelf zaken.

Ook interessant