Architectuur

Nieuw ontdekt archief Philip Johnson te koop

Een grote en tot voor kort onbekende schat aan archiefmateriaal van beroemd architect Philip Johnson, gaat de verkoop in. Een van Johnsons voormalige partners had het materiaal jarenlang in bezit, zo meldt The New York Times.
Het archief bevat meer dan 25.000 handgetekende ontwerpschetsen, werktekeningen, renderings en fotografisch materiaal uit de tweede helft van de carrière van Johnson. In het archief zijn meer dan 120 projecten uit de periode van 1968 tot 1992 opgenomen.

Van deze periode van de carrière van Johnson was relatief weinig documentatie bekend. Van het vroege werk van Johnson, zoals voor het Museum of Modern Art in New York en het Getty Museum, waren juist wel verschillende collecties.

In het archief is onder meer materiaal te vinden over het AT&T gebouw in Manhattan, de Crystal Cathedral in California en kleinere constructies die Johnson liet bouwen bij zijn Glass House uit 1949. Ook bevat het archief minstens vijftig ongerealiseerde projecten, zoals Londen Bridge City, een kantorencomplex aan de Thames, vier kantoortorens voor op Times Square en een huis voor David Whitney, de compagnon van Johnson.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant