Nieuwbouw

Nieuw kantoor Pettelaarpark in gebruik genomen

Onlangs hebben BDO Accountants & Adviseurs en IT-bedrijf CTAC een nieuw kantoor op het Pettelaarpark in Den Bosch betrokken. Het door ZZDP Architecten ontworpen gebouw bestaat uit een podium met daar bovenop twee verdraaide volumes. De vorm van het gebouw is bepaald door de zichtvelden, de functionele indeling en de stedenbouwkundige aansluiting.

Hierdoor ontstaat een silhouet, dat al gelang het zichtpunt verandert. Het gebouw staat op een talud, waarin een parkeerkelder is ondergebracht. Dit talud is groen, waardoor het lijkt alsof het bouwwerk op een terp of dijk is geplaatst. De horizontaal gelede gevel met witte glazen gezeefdrukte borstweringen, gecombineerd met geperforeerde bronzen beplating.

De twee gebruikers hebben elk de beschikking over een van de twee kantoorschijven, die bestaan uit twee gestapelde volumes in de vorm van een parallellogram. De maximaal 900 vierkante meter omvattende vloervelden zijn kolomvrij en flexibel indeelbaar.

“In het podium zijn de kantoren gekoppeld en zijn naast de lobby’s ook gecombineerde functies, zoals vergaderruimtes ondergebracht. Dit is een plek voor geplande maar zeker ook ongeplande ontmoeting”, zegt ZZDP Architecten.

Lees verder op Architectenweb.nl