Nieuwbouw

Nieuw 'boegbeeld' voor universiteit Hongkong

Op de campus van de polytechnische universiteit in Hongkong is een nieuw onderkomen voor design- en innovatieopleidingen in gebruik genomen. De vorm van de door Zaha Hadid Architects ontworpen toren komt voort uit de smalle en onregelmatig gevormde kavel. Vanaf de snelweg en het sportveld van de universiteitscampus oogt het gebouw als de boeg van een schip.

De vijftien verdiepingen tellende Jockey Club Innovation Tower biedt plek voor 1.800 studenten en personeelsleden van twee onderwijsinstellingen. De studenten van de universiteit en Design Institute for Social Innovation hebben de beschikking over onder andere studio’s, laboratoria, multifunctionele klaslokalen en een auditorium.

De JCIT is ontworpen volgens de typologie van een podiumgebouw, maar dan versmolten in een vloeiende compositie. Behalve de ‘officiële’ functies beschikt het bouwwerk over royaal geproportioneerde en van daglicht voorziene vides, gangen en tuinen, die fungeren als ruimte voor studie, ontmoeting en ontspanning.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Ook interessant