DDP-gebouw Zaha Hadid officieel geopend

26 maart 2014 Bron: Architectenweb
In Seoul is afgelopen weekend Dongdaemun Design Plaza (DDP) geopend. Zaha Hadid Architects heeft het complex ontworpen als een architectonisch landschap rond een prehistorische muur die op de locatie is gevonden. Uitgangspunt van het ontwerp is om het gebouw, plein, park en de stad naadloos in elkaar over te laten gaan.

Het geheel is ontworpen als ťťn compositie, waarbij geen van de afzonderlijke componenten de boventoon voert, meldt Zaha Hadid Architects. Dat uit zich onder andere in riante ruimtes zowel binnen als buiten en eveneens genereuze doorzichten tussen de verschillende onderdelen van het complex.

Om het ontwerp constructief en qua kostenefficiŽntie te optimaliseren, is gebruik gemaakt van geavanceerde BIM-technieken. Volgens Zaha Hadid Architects is het DDP het eerste openbare gebouw in Zuid-Korea dat op deze manier werd ontworpen. Nieuwe technologieŽn en design spelen ook in het gebouw een belangrijke rol.

In het gebouw zijn onder meer designmuseum, mediacentrum en educatieve faciliteiten ondergebracht, met als doel om kennis van nieuwe media en technologie te ontwikkelen. Bij het DDP is een 30.000 vierkante meter omvattend park geÔntegreerd, waar bezoekers niet alleen kunnen ontspannen, maar ook zicht hebben op wat er binnen gebeurt.

Meer afbeeldingen vindt u op Architectenweb.nl

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo