Algemeen

Nieuw: PELLETS, de brandstof van de toekomst !

Een wereldwijde productie komt op gang, mis de trein niet! Vorig jaar werd alleen al in Europa ca. 2 miljoen ton geproduceerd …

Naast de gangbare brandstoffen zoals hout, kolen, gas of huisbrandolie is dit een totaal nieuwe revolutionaire brandstof: PELLETS. Dit zijn droog geperste houtkorrels van zuiver houtafval zoals zagemeel en spaanders.
Hiervoor zijn speciale kachels ontwikkeld die volledig automatisch branden met elektrische ontsteking. De pellets-toevoer en de benodigde hoeveelheid lucht (zuurstof) wordt elektronisch gestuurd zodat u de gewenste kamertemperatuur kan instellen. De voorraadcontainer met de technische toebehoren dient een plaats te krijgen naast of achter de tegelkachel/speksteenkachel in een aangrenzend lokaal, of in een afgesloten ruimte in de kamer zelf.

De tegelkachel/speksteenkachel kan onafhankelijk branden tijdens uw afwezigheid, maar kan ook steeds met blokken hout gestookt worden. Zijn deze opgebrand en daalt de temperatuur onder de ingestelde waarde op de kamerthermostaat, dan neemt het systeem met de pellets opnieuw automatisch de verbranding over.
De pellets zelf zijn prijsgunstig tegenover stookolie of gas, milieuvriendelijker (CO2-neutraal) en de bevoorrading is gegarandeerd (crisiszeker).

Deze kachels kunnen uitgerust worden met ketels voor warm waterproductie voor C.V en/of sanitair, zijn te combineren met zonnepanelen en/of warmtepompen.
Voor bouwers of verbouwers biedt dit natuurlijk zeer aantrekkelijke perspectieven.
Pellets kunnen geleverd worden in zakken of in bulk (tankwagen vult de silo in uw kelder).
De calorische waarde: 4.8kW/kg ( 2 kg pellets = 1 L huisbrandolie)
Prijs: afhankelijk van de hoeveelheid: 35 à 40 cent (dus voor 2 kg).


Build for Life