Nieuwbouw

Nieuw Bouwbesluit treedt 1 april 2012 in werking

Het nieuwe Bouwbesluit treedt 1 april 2012 in werking. Minister Donner heeft in oktober in de Tweede Kamer toegezegd bereid te zijn gemeenten en marktpartijen meer tijd te geven om te kunnen wennen aan de nieuwe regels. Deze zullen eind 2011 bekend zijn.
De vraag van de Tweede Kamer om de isolatiewaarde van vloer, gevel en dak van nieuwe woningen in het Bouwbesluit 2012 te verhogen naar Rc = 5 wordt nu nog niet gehonoreerd. Naar aanleiding van praktijkervaringen zal gekeken worden of en hoe de huidige waarde de komende jaren trapsgewijs zou kunnen worden verhoogd.

Op 28 november jl. heeft minister Donner een brief naar de Tweede Kamer gestuurd over de uitvoering van de moties over het Bouwbesluit 2012.
In deze brief wordt aangegeven wanneer het Bouwbesluit 2012 in werking treedt en hoe invulling wordt gegeven aan de twaalf moties die op 1 november 2011 in het Voortgezet Algemeen Overleg Bouwbesluit 2012 zijn aanvaard. Een aantal moties hebben direct inhoudelijke consequenties voor het Bouwbesluit 2012; zie bovengenoemde brief. Het uitvoeren van deze moties heeft echter geen consequenties voor de verdere procedure en datum van inwerkingtreding.

De brief van Minister Donner kunt u hier lezen.