Algemeen

Niche spelers doen het goed in België

Wanneer de strijd om de klant in de markt toeneemt, laten bedrijven zich wel eens meeslepen om hun activiteiten te verbreden en betreden ze onbekende segmenten om er hun kans te wagen. Ook in de bouwsector merken we onverwachte diversificaties.

Maar is dat wel efficiënt? Juist in tijden waar de druk op de marge toeneemt, wordt efficiëntie belangrijker. Bedrijven kunnen beter 2 keer nadenken voor ze zich storten in avonturen in onbekende markten. De organisatorische en financiële risico’s van deze avonturen staan haaks op de noodzaak aan focus en strategie.

Deferme bewijst dat het loont om een duidelijke specialisatie als bedrijfsmodel te kiezen.

Hun focus is zelfs dubbel want Deferme combineert 2 niches: buigwerk van pvc kunststof en freeswerk voor valse centers.

Dankzij deze dubbele specialisatie biedt Deferme aan de ramen- en deurenfabrikanten een unieke eigentijdse en hoogwaardige kwaliteit. Dit familiebedrijf kon met de tweede generatie aan het roer, een brede klantenportefeuille uitbouwen in het hogere segment, precies omdat kwaliteit en details daar belangrijk zijn.

Juist de keuze voor de dubbele niche, stelt Deferme ook in staat voortdurend te investeren in gespecialiseerde machines om zo een unieke expertise uit te bouwen.

Deferme biedt aan fabrikanten van buitenschrijnwerkerij de unieke service om maatwerk aan hen uit te besteden. Want gebogen profielen en valse centers worden efficiënter én hoogwaardiger geproduceerd in hun gespecialiseerde atelier.

De gestage groei van de klantenportefeuille van Deferme bewijst dat het loont om te specialiseren in het hogere segment. Deferme kan in 2013 dan ook al verschillende nieuwe klanten optekenen in alle streken van België.

Vanuit Tessenderlo belevert Deferme klanten in heel België. Zaakvoerder Alwin Deferme bevestigt dat meer en meer fabrikanten de weg vinden naar een partnership met zijn bedrijf. Hij merkt op dat outsourcing van maatwerk een trend is, die hem het afgelopen jaar tientallen nieuwe partnerships opleverde. Zijn klanten kiezen doelgericht voor de hoogwaardige kwaliteit en daarom schakelen zij voor de speciale zaken niche spelers zoals Deferme in.

Ook interessant


Build for Life