Nieuwbouw

Nederlandse Bouwpluim naar twee projecten

De bouwprojecten ‘Het Mooie Plan’ van Dura Vermeer en Com.Wonen in Rotterdam Lombardijen en de ‘Herinrichting van de Koemarkt’ van Sturm, Veekens & MTD te Purmerend hebben de Nederlandse Bouwpluim ontvangen. De prijs beloont en stimuleert goede samenwerking in de bouw.

De Nederlandse Bouwpluim is vorige week uitgereikt door Elco Brinkman tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. De jury waardeerde in de categorie B&U bouw, de bouw van woningen, kantoren en soortgelijke bouwprojecten, het feit dat Het Mooie Plan “echt anders is gegaan”. Volgens de jury bewijzen Dura Vermeer en Com.Wonen dat het mogelijk is om veel sneller, tegen lagere kosten (onder andere door minder fouten) betere kwaliteit neer te zetten. Het betreft ketenintegratie bij een woniingproject in Rotterdam Lombardijen.

De Herinrichting Koemarkt is winnaar in de categorie grote infrastructurele bouwprojecten (GWW). "Het gaat hier gaat om een relatief kleine opdrachtgever en –nemer”, aldus de jury, “die beide geen ervaring hadden met een geïntegreerd contract, maar de moed hadden het gewoon te doen samen. Er is door de bouwcombinatie Sturm, Veekens & MTD een leercurve ingezet die toekomstige projecten alleen maar beter kan maken".

Lees verder op Architectenweb.nl