Nieuwbouw

Nederlands ontwerp voor Chinees ziekenhuis

Dutch Health Architects en advies- en ingenieursbureau DHV hebben op 20 mei 2012 op het congres Hospital Build China in Beijing een contract getekend voor het ontwerp van een oncologisch centrum in Changyuan (provincie Henan) in China. Het is het eerste ziekenhuis in China naar ontwerp van deze Nederlandse combinatie. De contractwaarde van de opdracht is 650.000 euro voor de eerste fase. Dutch Health Architects nam het initiatief en is verantwoordelijk voor architectuur en bouwtechniek; DHV neemt projectmanagement en engineering voor haar rekening.

Het ontwerp en de bouw van de kliniek is een mijlpaal voor beide bedrijven. Dutch Health Architects wil Nederlandse expertise op het gebied van architectuur en zorg internationaal vermarkten. DHV werkt 25 jaar in China, maar nog niet binnen de zorgsector.

Oncologisch centrum
In het nieuwe Honliv Hospital Cancer Center, met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter, komen 500 bedden te staan. In het gebouw vinden onderzoek, behandeling en operaties plaats. De kliniek wordt onderdeel van een grootschalige projectontwikkeling in de provincie Henan en bedient de inwoners van dit gebied in het binnenland van China. Het Cancer Center zal jaarlijks ca 13.000 patiënten ontvangen. In totaal zal de campus plaats bieden aan 5.000 bedden (waarvan al 1.100 gerealiseerd) met gespecialiseerde klinieken waaronder het door Dutch Health Architects en DHV te bouwen oncologisch centrum.

Goede reputatie Nederlandse ziekenhuizen
De Nederlandse gezondheidzorg staat bekend om haar duurzame en innovatieve aspecten, de sterke focus op het welzijn van de patiënt en de hoogwaardige werkomgeving om werkprocessen efficiënt en effectief in te richten en te ondersteunen. Bezoeken aan de ziekenhuizen van Dutch Health Architects overtuigden de Honliv Groep ervan om hun ontwerp voor een oncologisch centrum onder te brengen bij de combinatie Dutch Health Architects en DHV.