Natuurlijke materialen in je keuken

11 september 2018 Bron: Bouw & Wonen
Natuurlijke materialen in je keuken
Natuurlijke materialen geven karakter aan de keuken. Het zorgt voor een warme en gezellige sfeer. En het is te combineren met elke stijl! Lees in dit artikel hoe je zo veel mogelijk natuurlijke elementen in je keuken kunt laten terugkomen.

Aanrechtblad van een natuurlijk materiaal

Een aanrechtblad van natuursteen past eigenlijk in elke keuken. Zo staat een donkere granieten blad geweldig bij een moderne stijl. Een zachter materiaal als leisteen werkt dan weer heel goed bij landelijke keukens. Ook een robuust werkblad van hout is hiervoor een veel voorkomende keuze. Het is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren en texturen.

Natuurlijke meubels en kasten

Keukenkastjes en meubels van hout zorgen voor een warme uitstraling. Je kunt dit materiaal combineren met zachte kleuren voor een rustgevend geheel. Door juist te kiezen voor onderdelen van beton, roestvrij staal en metaal creŽer je een stoere look. Deze mix zie je veel terug in industriŽle interieurstijlen. Dit is heel populair op dit moment! Denk aan een robuuste houten tafel met metalen poten en lederen eetstoelen. Een combinatie van stoer en natuurlijk!

Een vloer met natuurlijke look

Een natuurstenen vloer ziet er heel chic uit en is ook makkelijk in onderhoud. Het staat prachtig met een houten keuken. Bij een moderne en minimalistische keuken kan deze vloer al snel kil overkomen. Als je daar geen fan van bent, kun je beter kiezen voor echt hout of een kunststofvloer met houtlook. Gelukkig zijn er veel duurzame en onderhoudsvriendelijke kunststofvloeren die ook nog eens betaalbaar zijn. Soms is het van een afstand niet eens van echt hout te onderscheiden!

Natuurlijke materialen in je keuken

Muur met natuurlijke uitstraling

Ook een stenen muur valt onder de natuurlijk materialen. Het heeft een stoere uitstraling, wat goed past bij een industriŽle keuken. Je kunt zoín stenen muur ook helemaal wit schilderen en combineren met een strakke moderne keuken. Op deze manier creŽer je een interessant contrast tussen strakke lijnen en een Ďonafgewerkteí wand.

Accessoires van natuurlijke materialen

Er zijn heel veel leuke woonaccessoires van natuurlijk materialen. Hiermee kun je de keuken helemaal compleet maken. Koop een grote houten snijplank of broodplank. Deze kun je echt gebruiken, maar ook alleen als decoratie neerzetten. Denk daarnaast aan houten keukengerei, rieten mandjes, bamboe schalen en linnen theedoeken. Het is ook mooi om houten planken aan de muur te maken. Dit is een extra plek om servies of accessoires neer te zetten. Zorg er wel voor dat het netjes blijft en niet rommelig oogt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo