Duurzaam Bouwen

Nationaal Symposium Duurzaam Bouwen

Wat zijn de huidige en toekomstige EPB-normen? Hoe wordt dit bouwtechnisch uitgevoerd? Architecten stellen 2 casestudy's voor waarbij ook dieper wordt ingegaan op de opbouw van de gevel. Duurzame oplossingen vergen ten slotte ook meer uitvoeringszorg.

We zijn het allemaal eens dat het milieu prioritaire aandacht verdient. Daarentegen vindt ook u als architect dat de strenger wordende normen en eisen vaak heel wat extra administratie met zich meebrengen. Dit kan eveneens een rem zijn op creatief en esthetisch vlak.

BURO II & ARCHI + I heeft van de nood een deugd gemaakt. Aan de hand van 'duurzame' realisaties tonen zij aan dat de geïntegreerde en interdisciplinaire aanpak, van voorontwerp tot oplevering, de juiste werkmethode is. Duurzaamheid en esthetiek gaan hier hand in hand.

Recticel Insulation, Eternit en Borgh organiseren op woensdag 19 september het Nationaal Symposium over Duurzaam Bouwen. Dit symposium is gratis voor architecten, maar het aantal plaatsen is beperkt. Snel inschrijven is dus de boodschap via volgende link www.recticelinsulation.be/symposium

16u ontvangst
16.30u lezing door Herman Jult van BURO II & ARCHI + I
17.30u lezing door Eric Winnepenninckx van WTCB
18u pauze
18.15u voorstelling project Sint-Jozefcollege in Izegem
18.30u voorstelling project Monnikenbos in Liedekerke
18.45u serviceverlening bij duurzame oplossingen (Recticel Insulation, Eternit en Borgh)
20.00u Uitgebreid Affligems Walking Buffet

Locatie: De Montil, Moortelstraat 8 te 1790 Affligem (Essene)