Bedrijfsnieuws

NSI en VastNed O/I fuseren

Nieuwe Steen Investments (NSI) en VastNed Offices/Industrial gaan alsnog fuseren. Aandeelhouders van VastNed O/I krijgen de garantie dat ze meedelen in de winst van de verkoop van de aandelen van de Belgische dochter Intervest Offices. De fusie vindt plaats middels een aandelentransactie waarbij voor één aandeel VastNed 0,897 aandeel NSI wordt verstrekt.

De organisaties verwachten te profiteren van schaalvergroting en het delen van kennis en kunde. Na de fusie ontstaat er een bedrijf met 300 gebouwen en een waarde van 2,4 miljard euro. De portefeuille met vastgoed is goed voor 200 miljoen euro per jaar aan huuropbengsten. Van het vastgoed bestaat 70% uit kantoren, 550 miljoen euro bestaat uit winkels en 250 miljoen uit logistieke ruimten.

De nieuwe organisatie wil dat de portefeuille bestaat uit 50% winkels en 50% kantoren. Johan Buijs, ceo van NSI, verklaart dat kantoorbeleggingen sterk cyclisch zijn. Een stevig component winkelvastgoed zorgt voor stabiliteit in de portefeuille. Een nadeel van winkelvastgoed is dat het vrij duur is en lager rendeert.

Gebaseerd op: Vastgoedmarkt
Build for Life