Bedrijfsnieuws

NMa keurt overname Enia door DESSO goed

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft de overname van Enia Carpet NL Holding BV door DESSO Group goedgekeurd. DESSO Group kondigde vorige maand aan de winstgevende onderdelen van Enia Carpet NL Holding BV, in 2009 goed voor een omzet van € 50 miljoen, over te nemen.

Enia ontwikkelt, produceert en verkoopt tapijt voor de consumentenmarkt onder de bekende merknamen Parade en Bonaparte, met name in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast verkoopt Enia tapijt op de Europese kantorenmarkt.

Sterke marktpositie

Stef Kranendijk, CEO van DESSO Group: ‘Wij hadden de goedkeuring van de NMa weliswaar verwacht, maar met deze formele bevestiging zijn wij uiteraard blij. Met de overname van Enia verstevigen we onze positie op de Europese tapijtmarkt en zijn we niet alleen een belangrijke speler op de zakelijke markt maar nu ook op de consumentenmarkt, met een leidende marktpositie in Nederland en een nummer twee positie in Duitsland.’

Over DESSO

DESSO maakt en verkoopt bijna 80 jaar tapijt en heeft in die tijd een prima reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner met creatieve designs. Op dit moment heeft het bedrijf twee fabrieken in Europa en gespecialiseerde centra voor klantenservice in de meeste Europese landen,alsmede in de Verenigde Staten, Azië, Latijns Amerika, Zuid-Afrika, het Midden-Oosten en Australië. DESSO-producten zijn te vinden in kantoren, openbare gebouwen, banken, scholen, universiteiten, winkels, ziekenhuizen en de residentiële sector, Tot haar klanten rekent DESSO onder andere Randstad, Rabobank, Nestlé, KPMG, ABN AMRO, Procter & Gamble en Deloitte.

DESSO’ s creatieve tapijt ontwerpen en service georiënteerde aanpak hebben geleid tot het feit dat DESSO een marktleider is in het creëren van tapijtoplossingen voor de Hotel, Marine en Aviation (HMA) sectoren. DESSO’ s HMA divisie werkt onder andere voor bedrijven als Hilton, Intercontinental, Maritime, KLM, Virgin, Royal Caribbean Cruise Lines en Holland America Line.

DESSO Sports Systems is marktleider op het gebied van sportvelden en levert systemen op basis van kunstgras en versterkt natuurgras die de perfecte ondergrond bieden voor sport op elk niveau. Een van de producten in het portfolio is DESSO GrassMaster®, een sportveld van 100% natuurgras dat is versterkt met DESSO synthetische grasvezels. DESSO Sports Systems is internationaal succesvol , zo spelen of trainen de voetbalclubs Arsenal FC (Emirates Stadium), Liverpool, Tottenham Hotspur, Real Madrid, PSV, Feijenoord en Anderlecht op een DESSO-veld.

DESSO heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA). Hierdoor is DESSO de eerste tapijtfabrikant in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) die is overgegaan op het Cradle to Cradle design principe. Dit illustreert DESSO‘s radicale besluit om een extra stap te zetten die verder gaat dan ‘gewone’ duurzaamheid. DESSO wil in 2020 al haar producten Cradle to Cradle gecertificeerd hebben. Volgens de Cradle to Cradle principes worden producten gemaakt van zuivere componenten die eenvoudig uit elkaar te halen zijn en waarmee nieuwe producten kunnen worden gecreëerd in zowel de biologische als de technische cirkel.

Ook interessant


Build for Life