Desso neemt Enia Carpet NL Holding over

5 februari 2010 Bron: Desso
De Nederlandse Desso Group, met haar belangrijkste productievestiging in Dendermonde, heeft de Nederlandse stukken uit het vastgelopen Zwitserse Enia-concern gekocht. Daarmee versterkt ze haar positie in residentieel tapijt. Desso staat vooral sterk in de markt van tapijt voor de zakelijke markt (bedrijven, kantoren, hotels, vliegtuigen, schepen...) en is in dat segment naar eigen zeggen Europees marktleider.

Met Enia Carpet NL Holding haalt de groep nu de merken Parade en Bonaparte binnen. ĎWe hadden in residentieel tapijt te weinig kritische massa. Via deze transactie krijgen we er voldoende schaalgrootte', zegt Bertrand Verhaeghe, commercieel directeur BelgiŽ. Desso krijgt er 50 miljoen euro omzet bij. De groep haalde al circa 180 miljoen euro omzet.

Sinds april 2007 is Desso in handen van NPM Capital en vier managers, onder wie ťťn Belg (operationele man Pierre Van Trimpont). Voorheen was het in handen van het Amerikaanse Armstrong. Desso werd ooit opgericht door de Belg Theo Desseaux, die zich vanuit Moeskroen in het Nederlandse Oss had gevestigd.

In Dendermonde werken bijna 500 mensen voor de groep. De hele Desso-groep telt 900 medewerkers. Desso heeft in Dendermonde een tuftinghal, een ververij, afwerkingslijnen, een weverij en ook nog een stukje wolspinnerij. In Waalwijk, waar de hoofdzetel is gevestigd, is worden ook tapijttegels gemaakt. Ook Enia maakte tapijttegels, maar die blijven buiten de overname. Enia kwam in de problemen door de crisis die toesloeg net na de overname van het Franse Tecsom.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo