Interieur

NII wil voor meubelbranche aanjager zijn

Astrid van Leeuwen, directeur van het Nederlands Interieur Instituut (NNI) wil dat het instituut de aanjager van ontwikkelingen binnen de meubelbranche wordt. NNI verzorgt onder meer trendlezingen en trendreizen. Daarnaast worden er twee beurzen georganiseerd.

De meubelbranche kent steeds meer spelers. Wehkamp, Kwantum en Intratuin ontwikkelen zich tot lifestylecentra en ook Hema is zich gaan richten op interieurtextiel. Een andere ontwikkeling is verkoop via internet. Er gebeurt veel in de markt en ondernemers moeten beslissen welke richting ze op willen gaan. Ze moeten hun producten inbedden in een context. Van Leeuwen raadt ondernemers aan om in sferen te denken. Als consumenten slechts één product kopen dan willen ze dat het object in een sfeertje past. Een onderneming moet het volledige plaatje in kunnen vullen door bijvoorbeeld de diensten van een stylist of decorateur aan te bieden.

De beurs Evisa van NNI is bestemd voor het hoogsegment en biedt vooral meubel- en gordijnstoffen aan. De beurs werd vorig jaar georganiseerd in de Grote Kerk te Den Haag. Voor de nieuwe editie in maart 2011 zijn al 20 deelnemers gevonden.

Gebaseerd op: Meubel