Architectuur

NAV infosessie: Basisprincipes van luchtdicht bouwen

Energiebewust bouwen is tegenwoordig meer dan ooit de boodschap. De architect dient extra aandacht te besteden aan aangepaste materialen en goede uitvoering. NAV (de Vlaamse architectenorganisatie) organiseert daarom in maart een infoavond, op vier locaties, rond dit thema.

Via openingen, kieren, etc. gaat er heel wat warmte verloren. Door het voorschrijven van aangepaste materialen en een goede uitvoering kan de architect het energieverlies enorm terugdringen. Het principe van luchtdicht bouwen is vrij eenvoudig. Wel zijn er een aantal basisregels te respecteren.

Op deze infoavond worden de basisprincipes van het luchtdicht bouwen onder de loep genomen. Verder wordt ook gekeken naar waar de knelpunten zich situeren, hoe deze te detecteren zijn en welke bouwtechnische oplossingen er voorhanden zijn.

Arch. Luc Dedeyne (energieconsulentenproject NAV) bijt de spits af met zijn bespreking van de invloed van de bouwkwaliteit op de energieprestatie. Vervolgens bekijkt Peter Meert (energiecoördinator) de tests en studies die er bestaan om de luchtdichtheid te meten. Aansluitend neemt arch. Benny Craenhals (energieconsulentenproject NAV) een aantal aandachtspunten en bouwtechnische oplossingen bij luchtdicht bouwen onder de loep. Afsluitend licht ir.-arch. Koen Willem (NAV) de praktijkoplossingen van de partners even kort toe.

Tijdens de afsluitende receptie kunnen deelnemers een bezoek brengen aan de infostanden van de partners: Dörken, Helia, Isover, Reynaers Aluminium, Testo, Spanotech, Velux, Xella.

De sessie start stipt om 19u, ontvangst vanaf 18u30. Het einde is voorzien omstreeks 21u. NAV-leden kunnen gratis deelnemen, niet-leden betalen €15 aan de ingang. Deze infoavond gaat door op 20 maart in Kortrijk, 22 maart te Heusden-Zolder, 28 maart in Zwijnaarde en op 29 maart te Antwerpen.
Inschrijven is verplicht en kan via de site www.nav.be