Architectuur

NAV colloquium over het samenwerken tussen architecten

NAV colloquium over het samenwerken tussen architecten
NAV wil de samenwerkingsproblematiek tussen architecten in al zijn facetten duidelijk belichten. Daarom organiseert ze op vrijdag 10 december 2010 een colloquium waar experten de mogelijkheden alsook de verplichtingen toelichten.

Architecten sluiten steeds vaker een samenwerking af. Het schept heel wat mogelijkheden. Samenwerking maakt het mogelijk de kosten te delen, grotere projecten worden haalbaar, de kennis en know-how is veel groter dan als elk op zich werkt, etc.

Toch zijn er vaak nog vele drempels te overwinnen alvorens tot samenwerking over te gaan. Naast de psychologische weerstand kan ook de schrik bestaan te verdrinken in regels en administratie. Bovendien weten vele architecten niet goed hoe dit aan te pakken.

Met dit colloquium wil NAV dan ook de mogelijkheden en verplichtingen duidelijk stellen. Welke samenwerkingsvorm is het meest geschikt? Hoe kan u een samenwerking vroegtijdig beëindigen? Moet u een afzonderlijke verzekering afsluiten? Moet de samenwerking door de Orde van Architecten worden goedgekeurd?...

Volgende sprekers staan het programma: Meester Bart Goossens en meester An Desmet (GSJ advocaten), dhr. Johan Huygh (senior jurist Orde van Architecten), ing. Marcel Mertens (Directeur productie Protect) en dhr. Jan Depoorter (directeur dienstverlening en consulting SBB)

Het colloquium gaat door op vrijdag 10 december om 13u, in de ING gebouwen te Antwerpen (Lange Gasthuisstraat 20, 2000 Antwerpen).
Deelnameprijs voor NAV-leden of Protect-verzekerden is € 40 excl. btw. Niet NAV-leden of niet Protect-verzekerden betalen € 85 EUR excl. btw.

Meer info en inschrijvingen op: www.nav.be, onder de rubriek kalender.