Verbouwen

Muur rond Norbertijnenabdij wordt gerestaureerd met Muurgrip

De muren rond de Norbertijnenabdij in Tongerlo kampen met stabiliteitsproblemen. Momenteel wordt de omwalling van de abdij gerestaureerd. Hiervoor gebruikt men Muurgrip, een metselwerk versterking uit aramide.
De noord- en de oostkant van de omwalling zijn al gerenoveerd. Nu is de zuidkant tot aan het tuinhuisje aan de beurt.Dit deel van de omwalling heeft te kampen met funderings- en stabiliteitsproblemen. Daarom is er een extra wapening nodig in de voegen van de muur. De vest rond de abdij wordt bij deze gelegenheid ook verder verlengd volgens het oude tracé tot aan de inrit van de tuin. De oevers van de vest aan het poortgebouw worden verstevigd en gestabiliseerd. En de steunberen en het metselwerk worden hersteld.

MuurGrip is een wapening voor metselwerk uit aramide, wat niet roest. Het is voorzien van een kunsthars en is bezand voor goede hechting aan de mortel in de voegen. Het versterkt het metselwerk, waardoor er grotere overspanningen mogelijk zijn en scheurvorming wordt tegengegaan.

MuurGrip heeft een breedte van 65 mm en komt op rollen van 50 meter in een dispenser doos. Het is eenvoudig op lengte af te snijden. Dus geen verliezen.
MuurGrip is toepasbaar in alle soorten voegen en lateien.