Nieuwbouw

Museum van Herzog & De Meuron geopend

Het Parrish Art Museum op Long Island, New York is geopend. Herzog & De Meuron heeft in 2009 een sterk vereenvoudigde versie van hun eerdere ontwerp gemaakt.
Het museum heeft de vorm van twee langwerpige studio’s, waarvan het interieur is verdeeld in meerdere tentoonstellingsruimtes. In het oorspronkelijk ontwerp van Herzog & De Meuron zou het museum bestaan uit tientallen eenvoudige, lage gebouwen. Het ontwerp moest doen denken aan de studio’s van de kunstenaars op Long Island, de kolonie waar de collectie van het Parrish Art Museum met name op gericht is.

Kunstenaarsstudio's
Gedwongen door de financiële crisis moest het museum kleiner worden gerealiseerd. Voor het nieuwe ontwerp heeft het architectenbureau de verhoudingen van een studio in East End van Long Island aangehouden en de eenvoudige vorm voorzien van dakramen op het noorden.

Twee van deze uitvergrote studio’s liggen parallel aan elkaar, met daartussen een verkeerszone. Aan weerszijden van de centrale looproute liggen tien tentoonstellingsruimtes. Door het verplaatsen van de scheidingswanden binnen het grid, kan de grootte van de expositieruimtes worden aangepast. Alle ruimtes worden verlicht door daglicht.

Lees verder op Architectenweb.nl