Nieuwbouw

Multi kondigt publieke opening Forum Istanbul aan

Maandag maakte Multi op spectaculaire wijze bekend dat Forum Istanbul op 17 november officieel geopend wordt voor publiek. Dit gebeurde door het werk van de 15 beste Turkse kunstenaars van dit moment op de belangrijkste gebouwen in Istanbul te projecteren.

Op maandag 19 oktober, terwijl er 25 gigantische ballonnen met het Forum Istanbul-tulpenlogo de lucht in werden gelaten,gaven Marcel Kokkeel –bestuurslid en voorzitter van Multi Mall Management– en Levent Eyuboglu – MD van Multi Turkmall– het startsein voor een spectaculaire avond. Hierbij werd er kunst geprojecteerd op het Topkapi-paleis, het treinstation van Istanbul, het AKM op het Taksim-plein en andere plekken die zeer bekend zijn bij de honderdduizenden inwoners en toeristen van de stad. Multi droeg de show op aan de stad Istanbul en kondigde de opening op 17 november van Forum Istanbul aan, het grootste winkel- en entertainmentcentrum van Europa.
Zie: www.tagistanbul.com

Forum Istanbul, het grootste retailproject van Turkije en Europa, is nagenoeg voltooid en zal 17 november geopend worden. Het complex beslaat 495.000 m², waarvan 175.000 m² verhuurd is aan retailers, en huisvest onder meer een IKEA met een winkeloppervlakte van 29.500 m² en de grootste Real-hypermarkt van Turkije, met een oppervlakte van 15.000 m². Toonaangevende merken zoals Tepe Home, Saturn, D&R, YKM en Teknosa nemen samen ruim 118.000 m² in beslag. Forum Istanbul zal ruimte bieden aan een ongekend aantal internationale ketens, waaronder Praktiker, C&A, M&S en Zara, en nog zo’n 280 nationale en internationale merken, zoals Mango, Stradivarius, Bershka, Oysho, Starbucks en de eerste Motivi-winkel van Turkije.

Daarnaast beschikt het centrum over openbare ruimtes en parken waar festivals, culturele en sportactiviteiten georganiseerd kunnen worden. Daarnaast huisvest het complex het eerste aquarium van Turkije, van Marinescape uit Nieuw-Zeeland (8.000 m² met 20.000 verschillende soorten), een AFM-bioscoop, een bowlingbaan, een schaatsbaan, speelruimte voor kinderen en een uitgebreid aanbod van nieuwe eet- en drinkgelegenheden, en gratis parkeerruimte voor 5.000 auto’s.

In maart 2010 zal het complex worden uitgebreid met de opening van Decathlons eerste onafhankelijke megastore in Turkije. Het centrum is perfect gelegen in het hart van het Europese deel van Istanbul en biedt werkgelegenheid aan meer dan 5.000 mensen.

Het is vanuit de hele stad (die 18 miljoen inwoners telt) goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer, inclusief een directe metrolijn. Forum Istanbul heeft een eigentijdse stedelijke uitstraling en voegt een nieuwe dimensie toe aan de metropool die Istanbul is. Het complex weerspiegelt de moderne levensstijl van de stad, met boulevards, grote indrukwekkende gebouwen, pleinen en brede straten. De verschillende constructies samen zorgen voor mooie vergezichten, smalle doorgangen, voldoende schaduw en een intrigerend samenspel tussen grote en kleine gebouwen. Fonteinen, beeldhouwwerken en andere kunst spelen ook een centrale rol in het project.