Algemeen

Moskou wil kwart ondergrondse ruimte bebouwen

De burgemeester van Moskou, Yury Luzhkov, wil meer ondergronds bouwen in de stad. Momenteel wordt slechts acht procent van de ondergrondse ruimte benut, aldus Luzhkov. Over tien jaar moet dat 25 procent zijn. "Overal waar het kan, gaan we ondergronds bouwen", vertelt een woordvoerder.

Moskou is met een geschatte 13 miljoen inwoners ongeveer de grootste stad in Europa. De stad heeft de laatste tien jaar met een enorme verhoging in de bouwproductie te maken. Volgens Radio Free Europe heeft de burgemeester al 25 plannen opgezet om 'ondergronds' te gaan.

"We zijn niet van plan om overal onder de grond te bouwen. Bij de keuzes voor locaties hebben we rekening gehouden met de geologische omstandigheden", aldus de woordvoerder. Inmiddels is er al een winkelcentrum onder het Rode Plein, een parkeergarage en een fitnesscentrum.

Geologen hebben vorig jaar echter gewaarschuwd dat Moskou een kaartenhuis wordt door al dat ondergronds bouwen. Het ging al eens mis, toen in het westen van de stad een 120 vierkante meter groot gat ontstond door ondergrondse werkzaamheden.
Build for Life