Algemeen

Monumentenwacht provincie Antwerpen viert feest

Monumentenwacht provincie Antwerpen viert feest
© Provincie Antwerpen
Monumentenwacht provincie Antwerpen is 25 jaar jong! Dat werd afgelopen vrijdag gevierd met alle leden, klanten en sympathisanten. In de Landloperskolonie in Merksplas blikte Monumentenwacht provincie Antwerpen terug op een kwarteeuw behoud en beheer van monumenten. Bovendien stelde de organisatie haar toekomstplannen voor.

Behalve ontmoetingen met interessante sprekers en experten, konden de deelnemers de kolonies van Merksplas en de brede werking van Monumentenwacht ontdekken. Monumentenwacht provincie Antwerpen voorzag onder andere een infomarkt met interactieve workshops, diverse excursies met ervaren gidsen en kennisuitwisseling met experten in conservatie en beheer van monumenten.

Gedeputeerde Luk Lemmens, voorzitter van Monumentenwacht Vlaanderen licht toe: “Een kwarteeuw geleden ging Monumentenwacht provincie Antwerpen van start met 2 wachters en een administratieve kracht, vandaag volgt een team van 12 experten meer dan 1.800 grote en kleine objecten op, van kapelletjes tot de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal in Antwerpen. We merken dat ook steeds meer private eigenaars van niet-beschermde monumenten zich aansluiten bij Monumentenwacht, een teken dat er in ons land steeds meer belang gehecht wordt aan erfgoed in alle vormen en maten. We zijn er dan ook gerust op dat de volgende 25 jaar even vruchtbaar zullen zijn voor Monumentenwacht provincie Antwerpen.”

Hét jubileummoment

Omstreeks 16 uur sloot gedeputeerde Luk Lemmens deze feestelijke dag af. Dat gebeurde zoals het hoort met het aansnijden van een grandioze verjaardagstaart.

Ook interessant


Build for Life