“De Lente” en “De Zomer” staan te koop

  BE   8 juni 2017 Bron: First Immo
“De Lente” en “De Zomer” staan te koop
Twee van de vier meest iconische hoekhuizen in Antwerpen staan te koop. “De Lente” en “De Zomer” maken deel uit van het kruispunt der vier jaargetijden. De 4 hoekhuizen werden gebouwd in 1899 in de Art Nouveaustijl en ontworpen door de Antwerpse architect, Joseph Bascourt. Je kan twee van deze, sinds 1975, beschermde monumenten nu kopen via First Immo.

De vier hoekhuizen bevinden zich op het kruispunt van de Generaal van Merlenstraat en Waterloostraat in Zurenborg, één van de mooiste en bijgevolg duurste wijk van de stad.

“Dit is een unieke en fantastische kans voor ons die we natuurlijk niet konden laten liggen. Want de seizoenen zijn een architecturaal begrip waar men van heide en ver komt om het te komen bewonderen. Om de naam First Immo hier aan te mogen koppelen is vanzelfsprekend een hele eer.”
aldus Wim Peleman bestuurder van First Immo.

Huis “De Zomer” is momenteel ingedeeld in drie uiterst luxueuze appartementen met tuin en garage. In de gevels vinden we een groen getinte polychromie terug. Deze kleuren worden nog meer geaccentueerd door dezelfde tinten in de prachtige gevelmozaïeken, en in het schrijn- en glaswerk. Huis “De Zomer” wordt gekenmerkt door een vrouw met mooi golvend haar, die de zomer symboliseert. Huis “De Lente” wordt dan weer gekenmerkt door een jong meisje met meiklokjes, die de lente symboliseert. “De Lente” huisvest op dit moment het Vlaams Fonds voor de Letteren. Hierdoor is de woning ingericht met vergaderruimtes en kantoorruimtes, maar is er niets veranderd aan de originele indeling.

De Lente en De Zomer staan te koop

“We verwachten dat “De Lente” en “De Zomer” niet lang te koop zullen staan. Dit is namelijk een zeldzame kans om een dergelijk statuspand te verwerven. De kandidaat-kopers die hierin geïnteresseerd zijn, zonder namen te noemen, vooral investeerders, verzamelaars en bedrijven”
aldus Wim Peleman.

Voor ‘slechts’ 1.150.000 euro kan u letterlijk “De Lente” in huis halen. “De Zomer” kan dan voor 995.000 euro van eigenaar veranderen.

De Lente en De Zomer staan te koop
De Zomer

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo