Nieuwbouw

Mol krijgt 'landmark' aan het Rondplein

Inwoners van Mol kunnen binnenkort in hun centrum opkijken naar een ontwerp van Crepain Binst Architecture. Na een wedstrijd mogen zij de plannen leveren voor twee appartementsblokken op het terrein ‘Oude Muziekschool’.
De residentie ‘Oude Muziekschool’ bevindt zich in de Corbiestraat. Het is een laag gebouw in rode baksteen. Het bestaat uit elf appartementen en één commerciële ruimte. In vergelijking met de residentie aan het Rondplein heeft het dus eerder een ‘low profile’- karakter. De ontwerpers willen dan ook dat de residentie ‘Oude Muziekschool’ goed aansluit bij de omliggende bebouwing en als pleinbegrenzing rond de Corbiestraat kan functioneren.

De residentie ‘Rond Plein’ omvat achttien luxe-appartementen en twee commerciële ruimtes. Het wit, vrijstaand gebouw zal ongetwijfeld een blikvanger worden op het Rondplein. Naast de hoogte, zal ook de fijne gordijnstructuur rondom het gebouw meteen in het oog springen. Die kolommen functioneren tegelijkertijd als zonwering, balustrade en privacyscherm.

Lees verder op Architectura.be