Nieuwbouw

Mogelijk vertraging bouw Rabobank door brand

In het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank aan de Croeselaan bij het Centraal Station in Utrecht heeft zondagochtend een brand gewoed. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak op vermoedelijk de 25e verdieping van een van de twee 105 meter hoge torens van het gebouw dat in in de volksmond 'De Verrekijker' wordt genoemd. Het hoofdkantoor is nog in aanbouw.

De brand brak uit om twee uur in de nacht van zaterdag op zondag. De brandweer was onmiddellijk ter plekke met groot materieel. De brand sloeg door naar de bovenste twee etages. Om even na vier uur volgde een explosie op de bovenste verdieping, de 27e. Brandweermannen waren op dat moment in de toren. Er vielen geen gewonden.

De explosie werd veroorzaakt door een gasfles die vlam vatte. De brandweermannen verlieten uit voorzorg de toren. De brandweer vreesde dat de constructie door de explosie en hitte was aangetast en dat daardoor vloeren zouden kunnen instorten.

In overleg met de aannemer besloot de brandweer het vuur vanuit de andere toren te bestrijden. Uit inspecties bleek later dat van enig instortingsgevaar geen sprake was. Om het gebouw van bovenaf te inspecteren werd een helikopter van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) ingezet.

Lees verder op Architectenweb.nl