Interieur

Modular Lighting Instruments succesvol op Light+Building

Modular Lighting Instruments, toonaangevend producent en verdeler van high-end architecturale designverlichting, stelde op Light + Building 2008 maar liefst 7 nieuwe producten in première voor. Op de beurs, die van 6 tot 11 April plaatsvond in Frankfurt, Duitsland, bleek eens te meer dat de rol van Modular als baanbrekende trendsetter en eigenzinnige vernieuwer nog lang niet is uitgespeeld.

nu weer vonden een groot aantal ontwerpers, binnenhuisarchitecten, planners, distributeurs, potentiële klanten, prospecten en journalisten de weg naar de stand van Modular die niet alleen met haar producten, maar ook door haar verrassende concept in het oog sprong. Wie een bezoek bracht aan de stand van Modular, trad immers binnen in een nieuwe dimensie van het retrofuturisme: het Modular Spaceship. Rondzwevende astronauten en planeten tegen de achtergrond, organische vormen, en vertegenwoordigers en hostessen in op elkaar afgestemde space-pakjes brachten de bezoeker in de juiste Modular-sfeer voor hun ontdekkingstocht doorheen de zeven nieuwe producten die Modular voor het eerst aan het grote publiek voorstelde.

Multami(e), Modular’s nieuwe op- en inbouwproductfamilie, staat voor functionele en moderne verlichting van de 21ste eeuw. Branch, de nieuwe eyecatcher van het Modular Green ® buitenverlichtingsgamma, is een heus zelfbouwsysteem waarmee unieke configuraties kunnen gemaakt worden voor zowel functionele als decoratieve doeleinden. Dankzij de 7 Watt Ledmodule kunnen bestaande modellen terug vernieuwd worden, en hebben ze naast een futuristische look ook nog een energie-efficiënte eigenschap. Traffic Hinge is een mechanische verbinding van twee Traffic-profielen die door de instelbare hoekverbindingen als het ware multidimensionele structuren kan vormen. De RGB LED-strips, die de LED-techologie nu ook in de business unit profielverlichting introduceren, kunnen verschillende sferen en ‘moods’ creëren en dragen bovendien Modular’s visie uit om ecologisch verantwoorde toestellen op de markt te brengen. Mini-Lotis LED en Lotis PL, de twee meest opvallende nieuwkomers van de Lotis familie, voegen richtbaarheid en assymetrische lichtinval toe. Accessoires maken het mogelijk om een gediversifieerde lichtoutput te genereren. De H2A ‘Healing Light’ tot slot, biedt dankzij een flexibel en modulair systeem een aantal op maat gemaakte lichtoplossingen voor moderne ziekenhuizen en verzorgingscentra. Dankzij hun functionele, aangename en esthetische verlichting, vinden deze ecologisch verantwoorde oplossingen ook in winkels, kantoren, vergaderzalen, … hun toepassing.

“Uiteraard zijn wij heel fier op al onze nieuwe producten, die nog maar eens het vakmanschap van Modular bewijzen”, aldus Lieven Messiaen, CEO van Modular Lighting Instruments. “Voor onze bestaande klanten is het een bevestiging, en voor onze potentiële klanten een kennismaking met de hoogwaardige & gedurfde ontwerpen en slimme ontwikkelingen van Modular. Dat deze producten gesmaakt worden en dat onze eigenzinnige stand de nieuwsgierigheid opwekt bij de mensen, bewijzen de grote bezoekersaantallen die we tijdens de beurs hebben mogen verwelkomen. De stand, de vertegenwoordigers en de producten vormden dan ook één geheelbinnen ons retro-futuristische thema. Verrassen, verbazen en uit de band springen, zowel op het gebied van innovatie en productontwikkeling als voor onze advertentiecampagnes, stands en brochures, dat is waar het bij Modular om draait, en waar we ook nu weer op Light + Building 2008 in geslaagd zijn.”