Interieur

Modular Lighting Instruments laat sterke indruk na op Interieur08

Uit de band springen, verbazen en verrassen, dat is wat Modular Lighting Instruments, toonaangevend producent en verdeler van highend architecturale designverlichting, ook nu weer tijdens de beurs Interieur08 in Kortrijk kenmerkte. Niet alleen de drie nieuwe eyecatchers, maar ook het standconcept en het exclusieve nevenevent ‘Offsite’ konden op veel bijval rekenen. Tijdens Interieur08 heeft Modular nog maar eens bewezen haar rol van baanbrekende trendsetter en eigenzinnige vernieuwer nog lang niet uitgespeeld te hebben.

Na de iglo, het spaceship, de legertent en de Botanische tuin, werden nationale en internationale ontwerpers, binnenhuisarchitecten, planners, distributeurs, potentiële klanten, prospecten en journalisten ditmaal verwelkomd in de trendy en urban-getinte ‘Modular Ghetto’. In de krantenkiosk, platenwinkel, kledingwinkel, mini-supermarkt, nachtwinkel, het stadstuintje en de “Nude Bar”, maakten ze kennis met bekende en minder bekende Modular-armaturen. De drie nieuwigheden, IZAR, ACE OF DIAMONDS en CUPID werden uiteraard in de kijker gezet, maar ook de nieuwste telg binnen het Modular Green® gamma liep in de kijker. Aan de vooravond van Interieur08 mocht Modular immers voor de tweede maal het Henri van de Velde Label ontvangen, ditmaal voor BRANCH.

IZAR is een futuristisch puzzel-systeem met een driebenige afgeronde ster als basisvorm en een afgeronde, symmetrische en haast vrouwelijke vormgeving, en een design dat de indruk geeft dat het licht ‘omarmd’ wordt. Het kan zowel als wand- of plafondarmatuur, of als gependelde armatuur gebruikt worden, en dankzij de IZAR electrical connection kunnen meerdere IZARs niet enkel met elkaar verbonden worden, maar kunnen ook niveau-verschillen overbrugd worden.

ACE OF DIAMONDS is een sfeervol diamanten ijssculptuur met een glad en doorzichtig oppervlak aan de buitenzijde en een gezandstraald oppervlak bestaande uit verschillende facetten, onregelmatige vormen en asymmetrische vlakken binnenin. Het lichtspel tussen beide oppervlakken maakt van ACE een subtiel designelement dat de ruimte een zachte en warme sfeer geeft.

CUPID is het resultaat van de groeiende marktvraag naar een verlichtingsprofiel met zowel continue Uplight als Downlight verlichting. CUPID vond zijn inspiratie bij de Multami(e) en is met haar eveneens licht afgeronde behuizing en geëxtrudeerde polycarbonaat een logisch vervolgverhaal. Behalve een aantal kant en klare versies, wordt CUPID volledig op maat gemaakt. Gedurende 10 dagen konden bezoekers na de beurs ook terecht op ‘Offsite’, een exclusief nevenevent, dat na Exterieur 2 jaar geleden in een voormalig Securitas-depot, ditmaal ondergebracht werd in een bouwvallige textielblekerij in Kortrijk dat voor de gelegenheid werd omgetoverd tot een luxueus restaurant, en gezellige bar en dito lounge.

“Interieur is voor Modular altijd al een heel belangrijke beurs geweest, en dat was deze keer niet anders”, aldus Lieven Messiaen, CEO van Modular Lighting Instruments. “Elke keer opnieuw proberen we te verbazen, niet alleen met onze producten, maar ook met ons standconcept. Ook deze keer hadden we voor de nieuwsgierigen drie nieuwe producten in de aanbieding. En na de veel besproken concepten van eerdere edities proberen we ook steeds hierin telkens onze grenzen te verleggen. Afgaande op het aanzienlijke aantal bezoekers dat we op onze stand mochten verwelkomen, durf ik stellen dat we op beide vlakken in onze missie geslaagd zijn. En ook ons exclusieve nevenevent ‘Offsite’ was met om en bij de 5.000 bezoekers meer dan een schot in de roos. Kortom, we hebben nog maar eens bewezen dat we graag én kunnen verrassen, verbazen en uit de band springen, zowel op het gebied van innovatie en productontwikkeling als voor onze advertentiecampagnes, stands en brochures.”