Algemeen

Moderne mens snakt naar romantiek en meditatiehut

Nooit een moment alleen, de druk van het moeten, gejaag… kortom stress. De moderne mens kijkt af en toe met jaloezie naar de kluizenaars van vroeger. Om dan maar meteen op een berg in complete afzondering te gaan wonen? Nee. Maar af en toe een paar dagen of uren terugtrekken in de eigen kluizenaarshut klinkt als serene rust in de oren. Met dit doel bouwde Arvesund de Hermit Cabins, kleine ‘schuilplaatsen’ afkomstig uit romantisch Zweden.

In het glooiende rustieke noordelijke landschap van Zweden staan nog talloze karakteristieke oude schuren. Sommige wel 200 jaar oud. Waar deze juweeltjes dreigen te bezwijken, neemt Arvesund ze over en bouwt van het prachtig gekleurde karakteristieke hout degelijke Hermit Cabines. Kleine, comfortabele hutten met de Noordelijke romantiek van toen.

Het woord kluizenaarshut zegt het al; deze kleine woningen van 8 m2 zijn speciaal geschikt voor 1 persoon. Niet zomaar een schuilplaats, want uitgerust met fornuis, schoorsteen, boiler, bed, stoel, tafel en kapstok blijkt deze schuilplaats een echte thuis. Even terugtrekken uit de drukte. Meditatieplek bij uitstek of gewoon even wat tijd alleen.

Het idee om de oude schuren een tweede, kwalitatief hoogwaardig leven te geven, komt van de Zweedse Mats Theselius. Deze kunstenaar studeerde zelf aan de Kunstacademie en specialiseerde zich in binnenhuisarchitectuur en meubelontwerp en werd in 1985 leraar aan de Academie voor Kunst en handwerk HDK in Gothenborg. Mats heeft inmiddels veel tentoonstellingen en projecten op zijn naam staan. Zowel alleen als in samenwerking met andere artiesten, ontwerpers en architecten. Zijn werk is in verschillende musea te bewonderen en zijn Hermit Cabins zijn nieuw voor België, maar als unicum wereldwijd terug te vinden. Door het gebruik van oud hout is namelijk elke hut anders. En wordt, indien gewenst, ook op maat gemaakt. Ook combinaties van oud hout en nieuw hout behoren tot de mogelijkheden.



Advies verkoopprijs: Hermit Cabin ‘kaal’ vanaf € 8700,-, Hermit Cabin compleet met interieur vanaf € 13200,-.
Build for Life