Bedrijfsnieuws

Mitros investeert 1,6 miljard euro in kansen huurders

De Utrechtse woningcorporatie Mitros investeert de komende vijf jaar 1,6 miljard euro in het verbeteren van de kansen voor haar huurders op de Utrechtse woningmarkt. Dit blijkt uit Waardevol Wonen, het ondernemingsplan van Mitros voor de periode van 2008 tot 2012 dat op 8 januari 2008 werd gepresenteerd. Niet eerder investeerde de corporatie een dergelijk hoog bedrag.

De corporatie gebruikt dit geld voor de kwaliteitsverbetering van haar huurwoningen, maar ook voor de bouw van koopwoningen, de realisatie van maatschappelijk vastgoed en sociaal-economische initiatieven. ‘Dit investeringsbedrag is nodig omdat de woningnood in Utrecht onaanvaardbaar hoog blijft’, stelt Yves Vermeulen, manager directiestaf van Mitros.

De kosten van Mitros liggen de komende jaren fors hoger dan de inkomsten. De corporatie heeft voor de komende vijf jaar 720 miljoen euro aan inkomsten begroot, onder meer door de verkoop van huur- en koopwoningen. ‘De investeringen in de nieuwbouw en in de renovatie van huurwoningen financiert de corporatie ook deels met haar eigen vermogen’, zegt Vermeulen. ‘Het overige deel zullen wij lenen via het Waarborgfonds Sociale Woningbouw.’

Met de investering wil Mitros haar huurders de kans geven om te stijgen op de woon- en de maatschappelijke ladder. De corporatie gaat per wijk bekijken wat de behoeftes van haar huurders zijn en zonodig actie ondernemen. Verder wil Mitros de komende jaren van aandachtswijken prachtwijken maken, maar voorkomen dat overgangswijken afglijden naar aandachtswijken.
Build for Life