Interieur

Misleidende aanblik (Foto special)

Dit project is misleidend. Op het eerste gezicht is het een typisch Tudoriaans Seattle baksteenhuis uit 1927. Binnen vind je een volledig gerenoveerd high-tech huis waaraan drie jaar gewerkt is. Dit is het resultaat van intensieve samenwerking tussen de eigenaars en het design team.

De eigenaar wilde een bestaand Tudoriaans (bouwperiode uit het Engelse koningshuis) huis renoveren zonder het karakter ervan en de manier waarop het in de omgeving past te wijzigen. Verder wilde hij een duidelijke indeling van de ruimte en looppaden, met uitnodigende ruimtes voor gasten, maar ook delen die juist strikt privé zijn.

Hij wilde een grote ruimte gebruiken voor de woonkamer, kantoor, bioscoop, wijnkelder, fitnessruimte en washok. Een professionele keuken, master bedroom met groot bad met uitzicht uit het raam. Uitzicht op de Olympics, watervallen en de stad. Er is alleen materiaal van topkwaliteit gebruikt met topsystemen om te zorgen voor schoonheid, comfort, duurzaamheid en minimaal onderhoud. Zo is een totaal geïntegreerde omgeving ontstaan met lichten, vissen, meubels, installaties en kunst.

Om de grote ruimtes te realiseren maar toch het huis niet uit te bouwen (integratie met omgeving), is de kelder uitgebreid met nieuwe kamers. Binnenmuren zijn verplaatst om de looppaden zo te sturen dat je een hele afwisselende serie indrukken opdoet als je door het huis loopt.

Bekijk de fotospecial van deze woning. Klik hier.