Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: Verbouwing van een herenwoning

  BE   1 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: Verbouwing van een herenwoning
Fotograaf: agmen
De vraag van de bouwheer was eenvoudig, het architecturaal antwoord evenzeer. Een noord gericht burgerhuis uit het interbellum heeft nood aan natuurlijk licht. Het contact vanuit de leefruimte naar de zuid-gerichte tuin wordt sterk verhinderd door een lage uitbouw. U kunt deze bijzondere woning in Leuven bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Het lage platte dak van de uitbouw wordt vervangen door twee schuine daken die zonlicht laten binnendringen tot diep in de leefruimten van de woning.

Nieuwe fabrieksachtige zinken daken openen zich naar de tuin en sluiten zich naar het huis. Ze bedekken een plek tussen tuin en woning, tussen binnen en buiten. Een charmant tegelpatroon, stalen schrijnwerk, de met hout beklede schuine daken en een gelaste stalen werktafel als keukeneiland bekleden de ruimte met detail. De ruimte als vrijplaats, een plek om naar toe te gaan duidelijk anders dan het herenhuis.
Buiten krijgt het schuine dak een hoedje waaronder geschuild kan worden. De gevel wordt bekleed met houten planken binnen een stalen regelstructuur die een menselijke schaal geeft aan het geheel.

Architect: architecten Geldof Mertens en Noben

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo