Architectuur

Mijn Huis Mijn Architect: Strakke woning in het bos

Mijn Huis Mijn Architect: Strakke woning in het bos
Tijdens Mijn Huis Mijn Architect, op 26 en 27 september 2015 kunt u stakke woning in Rotselaar bezichtigen. De woning bestaat uit 2 volumes. Een dubbelhoog volume evenwijdig met de straat en een tweede, laag volume hier loodrecht op. De woning staat in een bosrijke omgeving. Hierdoor kon achteraan (zuiden) over de beide verdiepingen met grote glaspartijen gewerkt worden. In de zomer fungeert het bladerdek als zonnescherm. In de winter kan de gratis zonnewarmte opgenomen worden. De voorzijde (noorden) werd gesloten gehouden.

In het hoofdvolume zijn de primaire leeffuncties opgenomen. In het lage volume zit vooraan de carport met fietsenberging, achteraan polyvalente ruimte en overdekt terras. Het overdekte terras vangt in de tussenseizoenen de zon, in de zomer zorgt de overdekking voor schaduw. De woning zelf fungeert als windscherm.

De lijnen van de woning worden ook doorgetrokken in de buitenaanleg. Zo benadrukt de vijver, die schijnbaar onder de woning doorloopt, de lengte en de lijnen.

Het overvloedige licht in de woning verleent het geheel een heel aangenaam en ruim gevoel. Het omringende bos zorgt voor beslotenheid.

Architect: Imbrechts Architectenbureau

Ontdek op zaterdag 26 en zondag 27 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2015. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten…

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Ook interessant