Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect: BEN-woning in Aartrijke

  BE   4 september 2017 Bron: Mijn Huis Mijn Architect
Mijn Huis Mijn Architect: BEN-woning in Aartrijke
Foto: Filip Dujardin
De typologie van de voormalige boerderijwoning wordt op een hedendaagse manier ingezet om de gewenste uitbreiding te schenken. 2 volumes met zadeldak worden er tegenaan geschoven. Schoorsteenvormige daklichten brengen licht en zicht of maken de luchtafvoer van de warmtepomp mogelijk. U kunt deze woning in Aartrijke (West-Vlaanderen) bezichtigen tijdens het weekend van 23 en 24 september tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017.

Oud en nieuw werken samen maar blijven leesbaar: de oude bakstenen buitenmuur in de inkom, de nieuwe trap herinnert aan de oude vermolmde trap. De steunberen en stroken in baksteen in de vloer en de dubbele hoogte in de leefzone getuigen van de indeling van de schuur. De nieuwe volumes zijn in hout. Een zinken dak verbindt het geheel. Naast het vervangen van het oude schrijnwerk door nieuwe ramen, wordt het oude volume extra geopend naar het landschap. Mits het aanpassen van een lichte wand is de garage omvormbaar tot een werkruimte en de inkom kan wachtzaal worden met toilet (of slaapkamer en badkamer). De woning wordt zo een lage energiewoning, met een warmtepomp lucht-water met vloerverwarming en radiatoren en fotovoltaïsche cellen op het dak.

Architect: atelier tom vanhee

Ontdek op zaterdag 23 en zondag 24 september de vakbekwaamheid van de architect en het bouwverhaal van de bouwheer tijdens Mijn Huis Mijn Architect 2017. Bouw & Wonen inspireert u elke dag met één van de deelnemende projecten...

Meer informatie en foto's van dit project vindt u op de website van Mijn Huis Mijn Architect

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo