Interieur

Meubelwinkel Morres Wonen weer open na overname

De Mandemakers Groep gaat een groot deel van de activiteiten van Morres Wonen overkopen. De deuren van de meubelwinkel zijn sinds zaterdag 27 juni weer geopend. Morres Wonen is één van de grootste meubelretailbedrijven van de Benelux. De kredietcrisis en de daaropvolgende recessie hebben het voor het bedrijf onmogelijk gemaakt om onder andere de hoge financieringskosten verder te dragen, waardoor een faillissement onvermijdelijk was.

De Mandemakers Groep, marktleider op de retailmarkt in keukens, zal ernaar streven om de woonwarenhuisformule Morres Wonen voor de Nederlandse en Belgische klanten nog verder uit te breiden en de goede naam van het bedrijf te behouden, zo staat te lezen in het persbericht.

Het meubelbedrijf in Hulst, in het zuiden van Nederland, bestaat dit jaar honderd jaar. De bedrijfsresultaten verkeren al sinds het begin van de eeuwwisseling in een neerwaartse spiraal. Negen jaar geleden telde het bedrijf nog bijna zeshonderd arbeidsplaatsen. Die personeelsomvang slonk door achtereenvolgende reorganisaties in de jaren daarna tot 140 in 2008.

Het nettoresultaat van Morres kreeg klap na klap. Het verlies liep op van 1,6 miljoen euro in 2003 tot 6,8 miljoen euro in 2006. Het jaar daarop kwam het bedrijf volgens de jaarrekening uit op een negatief resultaat van 14,7 miljoen euro.

Ook interessant