Interieur

Meubelfabrikanten profileren zich met 'Hollandsch Fabrikaat'

Zes fabrikanten presenteren in oktober 2009 onder de noemer `Hollandsch Fabrikaat` meubelen met een volledig Nederlandse achtergrond. Initiatiefnemer Roelf Kok van Avek Slaapsystemen legt hiermee een verbinding met een zekere populariteit van het gebruik van streekproducten in de horeca. Bovendien, laat hij weten, `is het goed om tegenwicht te bieden tegen importproducten op de meubelmarkt`.

Het door de deelnemende bedrijven zelf genoemde `meubelevenement` vindt plaats in de showroom van Interstar Meubelen uit Assen. Naast Avek en Interstar doen ook Havee Meubelen, Spinder Design, Texel Wool en Faber Haarden mee. De showroom biedt voldoende ruimte om collecties te presenteren en relaties uit de branche te ontvangen. Ook laten de bedrijven via replica`s van de werkplaats de lange traditie zien die Nederland kent in de ontwikkeling van praktische en kwalitatief hoogwaardige meubels.

De initiatiefnemers willen ook benadrukken dat de deelnemers meubelen ontwikkelen in nauwe samenwerking met de Nederlandse ontwerper Hans Daalder. `Met Hollandsch Fabrikaat proberen we een verband te leggen tussen de samenwerking van én de meubelontwerper én de meubelfabrikant én het Nederlandse vakmanschap op het terrein van de meubelproductie`, zegt Kok. `Wij menen dat we op deze manier een bijdrage kunnen leveren aan de mate van belangstelling voor in Nederland ontwikkelde meubels.`

Gebaseerd op: Meubel