Nieuwbouw

Metamorfose voor hotel- en congrescentrum Ter Elst in Edegem

Er waait duidelijk een nieuwe wind in Ter Elst in Edegem. Het hotel- en congrescentrum onderging een totale metamorfose. Het complex werd de voorbije maanden uitgebreid met een grote evenementenhal van 1.000 m². Alle hotelkamers werden vernieuwd, en ook de look & feel binnen én buiten steekt nu in een modern jasje. Als kers op de taart verdween het oude sportcomplex en ging Ter Elst een partnership aan met David Lloyd voor de realisatie en uitbating van een hypermodern sportcentrum.

Ongeveer 5 jaar geleden kwam Ter Elst in handen van nieuwe eigenaars. Sindsdien werd er al meer dan 1 miljoen euro geïnvesteerd om het hotel- en congrescentrum in de Antwerpse zuidrand een eigentijdse uitstraling te geven. Alle 53 hotelkamers werden grondig aangepakt en vernieuwd. De ruime kamers (35 m²) kregen allemaal een individueel aan te sturen airco. De vernieuwing zette zich ook door naar de vergaderzalen die een grondige renovatie ondergingen.

De voorbije maanden maakte de voormalige bowlingbaan plaats voor de uitbreiding van de grootste polyvalente zaal tot een evenementenhal van 1.000 m². “Daar is veel vraag naar. Onze grote zaal leent zich nu uitstekend voor productpresentaties, recepties, beurzen, diners, grote meetings en galabals”, legt hotelmanager Tom Hendrickx uit. “De hal is volledig standaard uitgerust. Maar als onze klanten voor hun evenement hun eigen partners voor de catering en dergelijke willen meebrengen, dan kan dat perfect. Zij zorgen zelf voor alles en huren dan gewoonweg de zaal. Maar wij kunnen hun wensen qua omkadering ook invullen.”

Metamorfose voor hotel- en congrescentrum Ter Elst in Edegem

Ideale partner

Bert Vandewaetere
Omdat Ter Elst zich volledig wil toespitsen op zijn hotel- en congresfaciliteiten, werd het oude sportcomplex verkocht en afgebroken. Het hotel- en congrescentrum vond in David Lloyd de ideale partner om op de site nieuwe sportfaciliteiten te gaan aanbieden. Het hypermoderne sportcentrum David Lloyd Leisure Ter Elst is ondertussen gerealiseerd en opende begin mei zijn deuren voor het publiek.

Tom Hendrickx: “Ter Elst en David Lloyd werken intens samen. Zo hebben onze hotelgasten toegang tot het restaurant van het sportcentrum en zij kunnen een dagpas aanschaffen om daar te gaan sporten. Omdat het hotel- en congrescentrum ook een beroep kan doen op de 3.500 m² aan sportaccommodatie van David Lloyd kunnen wij ons aanbod commercieel sterk vernieuwen. Het is alleszins een mooie aanvulling op onze hotelfaciliteiten, maar de zorg voor het sportgedeelte zit nu bij een ervaren partner. Een sterk aanbod waarmee we het corporate-segment in de markt allicht nog meer kunnen aanspreken.”

Ter Elst beschikt over 53 ruime en vernieuwde hotelkamers. Het hotel- en congrescentrum biedt vandaag ook meer dan 3.000 m² aan infrastructuur voor vergaderingen, seminaries en congressen. Naast meerdere vergaderzalen en een grote polyvalente zaal (1.000 m²) is er ook een eigen congreszaal of auditorium voor 400 personen. De ruime parking kan gemakkelijk 500 wagens aan.

Uitstekende ligging

Ter Elst is steeds meer in trek bij bedrijven en organisaties om er hun evenementen en meetings te organiseren. De ligging ten zuiden van Antwerpen biedt in dat opzicht enorme mogelijkheden. Het hotel bevindt zich vlakbij de autowegen en is via de op- en afritten vlot bereikbaar voor zakenmensen. Ter Elst ligt dicht genoeg bij Antwerpen om er te gaan winkelen, maar toch ver genoeg ervandaan om de verkeerschaos van de stad te ontwijken als men dat wenst. De polyvalente faciliteiten en grote parking maken het plaatje compleet.

Tom Hendrickx: “Wij hebben zalen voor ieders capaciteit, van 2 tot 1.000 personen, en ook voor ieders budget. Geen enkel ander hotel in de regio beschikt over een auditorium voor 400 personen én een zaal voor 1.000 personen. Dat in combinatie met een grote parking op de hotelsite zelf is uniek voor Antwerpen”.

Ter Elst is eigendom van zakenpartners Tom Hendrickx en Steve Engels. Zij blijven overigens verder investeren in het hotel- en congrescentrum in Edegem. In 2013 namen zij ook hotel Kasteel Solhof in Aartselaar over. Het duo is ook nog met andere hotelprojecten bezig.

Ook interessant