Metaal-serie gevelbakstenen met grijze nuances uitgebreid

1 december 2017 Bron: DeJong&Verder
Metaal-serie gevelbakstenen met grijze nuances uitgebreid
Aluminium, Cesium, Chroom, Kobalt en Nikkel zijn de vijf nieuwe tinten grijs die Wienerberger heeft toegevoegd aan haar Metaal-serie gevelbakstenen. De sorteringen hebben alle een grijze nuancering, maar geen baksteen is qua kleur, textuur en bewerking gelijk. Wienerberger speelt met de uitbreiding in op de groeiende vraag naar grijstinten. Van fris muisgrijs tot warmere grijstinten, de Metaal-serie is geen alledaagse oplossing; deze gevelbakstenen worden op klantvraag geproduceerd.

De serie grijzige metaaltinten bevat sorteringen in handvorm, wasserstrich, vormbak en strengpers uitvoering. De sorteringen Aluminium, Cesium, Kobalt en Nikkel zijn verrijkt met kolen en hebben hierdoor een onderscheidend patroon; ze zijn gesinterd op het oppervlak of in de steen. De nuanceringen gaan van fris tot warmer met sporen van beige of bruin. Harmonie in esthetiek, terwijl geen baksteen qua kleur, textuur en bewerking gelijk is.

Wienerberger - Metaal-serie gevelbakstenen met grijze nuances uitgebreid

Door-en-door kleurecht

Alle sorteringen van de Metaal-serie, in totaal 13 stuks, hebben een speciale nabewerkingstechniek ondergaan; deze techniek zorgt voor diepe en krachtige grijstinten, die iedere steen door-en-door kleurt.

De variëteit in texturen maakt deze serie gevelbakstenen bijzonder. Generfd of glad, bezand of onbezand, strak of meer onregelmatig. De sorteringen zijn verkrijgbaar in regulier waalformaat, enkele sorteringen ook in Engels formaat.

Esthetisch gevelbeeld voor hoogwaardige bouw

De Metaal-serie van Wienerberger creëert een modern en esthetisch gevelbeeld voor hoogwaardige bouw. De uitbreiding met vijf tinten speelt in op de onverminderd sterke vraag naar grijze gevelbakstenen. De nieuwe sorteringen sluiten ook aan bij de trend naar meer genuanceerde kleurbeelden. De Metaal-serie is in 2013 geïntroduceerd; nu is hij uitgebreid met de kleuren Aluminium, Cesium, Chroom, Kobalt en Nikkel. Op de website meer informatie.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo