Met dit in huis ben je altijd voorbereid op allerlei klusjes

Bron: Bouw & Wonen
Met dit in huis ben je altijd voorbereid op allerlei klusjes
Als je op jezelf woont, zijn er regelmatig allerlei klusjes die je moet doen. Denk aan simpele dingen zoals het vervangen van een douchekop of het plaatsen van een nieuwe lamp, maar ook aan grotere dingen zoals het repareren van een wasmachine of het schilderen van een kamer. Hier ben je wellicht niet altijd op voorbereid Ė je weet tenslotte nooit wat er gaat komen en wat je allemaal nodig gaat hebben om dit op te lossen. Maar met de volgende dingen in huis kun je er toch altijd voor zorgen dat je voorbereid bent op de klus, hoe groot of klein hij ook is.

Schroevendraaier setje en ander Ďstandaardí gereedschap

Een standaard in huis moet eigenlijk altijd een gereedschapskoffer zijn met hierin de basics, waaronder een schroevendraaier setje, een hamer, spijkers en schroeven in allerlei maten, tangen, stevig tape, noem het maar op. Door altijd van deze dingen allerlei maten en groottes in huis te hebben, komt het niet vaak voor dat je iets moet doen waar je de materialen niet voor in huis hebt. Dit maakt het allemaal net wat makkelijker en scheelt je later weer moeite.

Kennis over elektriciteit bij jou in huis

Is het een klusje waarbij je met de elektriciteit in huis bezig moet gaan? Is het bijvoorbeeld zaak dat je het hele huis even van de stroom moet halen of moet je bijvoorbeeld dingen met stopcontacten gaan doen? Dan is het goed om te weten waar de groepenkast zit en hoe je ermee om moet gaan. Als je met elektriciteit bezig gaat, wil je natuurlijk geen ongelukken laten gebeuren Ė dat kan namelijk erg gevaarlijk zijn.

Zorg er hiernaast voor dat je verschillende elektra onderdelen in huis hebt voor het geval dat je wel een keer iets lastigers moet gaan doen met de elektriciteit. Denk aan een soldeer setje, speciaal tape voor kabels en de juiste (kleine) gereedschappen. Ook als het dan aankomt op bijvoorbeeld een laptoponderdeel of iets simpels als een klok, kun je gewoon zelf aan de slag gaan zonder dat je hier van alles voor in huis moet halen.

Emmers en zeilen

Is het jou ook wel eens voorgekomen dat je iets als een emmer nodig had omdat er bijvoorbeeld iets lekte? Of had je gehoopt dat je een zeil had om tijdens het verven de meubels af te dekken, maar had je die niet? Dit en nog veel meer andere dingen zijn niet hele boeiende dingen, maar wel enorm handig om in huis te hebben. Je weet tenslotte maar nooit wanneer je er iets van nodig gaat hebben.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo