Bedrijfsnieuws

Meer winst Ballast Nedam in lastige markt

Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft in de eerste 6 maanden van dit jaar meer winst behaald, ondanks lastige marktomstandigheden. Het bedrijf bevestigde vrijdag zijn prognoses voor heel 2011.
Het bedrijfsresultaat (ebit) steeg tot 8 miljoen euro van 6 miljoen euro een jaar eerder. De nettowinst verdubbelde tot 4 miljoen euro. De omzet kwam uit op 608 miljoen euro in vergelijking met 625 miljoen euro in de eerste helft van 2010. De ebit en het nettoresultaat vallen hoger uit dan analisten hadden verwacht. De omzet komt iets onder de prognoses uit.

Ballast Nedam had het afgelopen halfjaar last van toenemende concurrentie en prijsdruk. Het bedrijf verwacht hier de komende tijd geen verbetering te zien. Desondanks handhaaft Ballast Nedam zijn verwachting voor heel 2011 voor een bedrijfsresultaat van 15 tot 20 miljoen euro en een gelijkblijvende omzet. In 2010 bedroeg de omzet circa 1,4 miljard euro.

Moeizame marktomstandigheden

De onderneming had vooral te kampen met moeizame marktomstandigheden bij de regiobedrijven, vastgoedontwikkeling en prefabbedrijven die hun weerslag hadden op de resultaten. Goede resultaten werden behaald bij een aantal grote langjarige projecten zoals de energiecentrale voor Nuon in de Groningse Eemshaven.

Volgens Ballast Nedam is de recente verlaging van de overdrachtsbelasting positief. De maatregel zal volgens het bedrijf een beter werkende woningmarkt tot gevolg hebben en op termijn gunstig uitwerken op de nieuwbouw van woningen.

De orderportefeuille van Ballast Nedam stond over het afgelopen halfjaar op circa 1,7 miljard euro, gelijk aan een jaar eerder.
Build for Life