Verbouwen

Meer dan genoeg reden om voor bitumen dakbedekking te kiezen

Meer dan genoeg reden om voor bitumen dakbedekking te kiezen
Een klamme lucht in je woning, vochtplekken op het plafond, lekke dakgoten of beschadigde dakbedekking: stuk voor stuk zijn het indicaties dat een dak niet meer naar behoren functioneert en nieuwe dakbedekking nodig is. Ook zonder deze problemen doe je er echter goed aan om de staat van je dak regelmatig te controleren en deze bij veroudering te vervangen. Voorkomen is immers altijd beter dan genezen.

Duurzame dakbedekking met een hoge weerstand

Bitumen dakbedekking is voor zowel woningen als bedrijfspanden een geliefde keuze. Zijn populariteit heeft bitumen te danken aan onder andere zijn hoge weerstand tegen weersinvloeden als wind, regen en extreme temperaturen én aan zijn duurzaamheid. Bij de meeste particulieren doet de term bitumen dakbedekking geen belletje rinkelen. Misschien doen de termen roofing of dakleer dat wel. Welke naam we er ook aan geven, alle verwijzen ze naar hetzelfde dakbedekkingsmateriaal.

De voordelen van bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekking wordt grotendeels vervaardigd van aardolie. Door dit met versterkende materialen als glasvezel of polyester te combineren, ontstaat een krachtige dakbedekking die niet alleen woningeigenaren, maar ook de professionals die ermee werken vele voordelen biedt. De voordelen ervan zijn niet op één hand te tellen.

Flexibel, isolerend en eenvoudig aan te brengen en te repareren

We noemden al even de duurzaamheid en de weersbestendigheid van het materiaal. Bitumen dakbedekking gaat, wanneer het regelmatig wordt onderhouden, in de meeste gevallen met gemak twintig jaar mee. Hoge en lage temperaturen, sneeuw, hagel en andere moeilijke omstandigheden krijgen geen vat op het materiaal. Daarnaast heeft bitumen isolerende eigenschappen, waardoor het bijdraagt aan een aangenaam binnenklimaat. Tot slot is het materiaal flexibel en laat het zich daardoor gemakkelijk aanbrengen. Een reparatie verloopt om diezelfde reden al net zo moeiteloos. Lokale beschadigingen kunnen eenvoudig worden opgelost, het vervangen van het hele dak is niet noodzakelijk.

Voor welke daken is bitumen geschikt?

Bitumen dakbedekking is geschikt voor de meest uiteenlopende daken. Het is op zowel platte als hellende daken toe te passen. Ook wanneer een dak een bijzondere vorm heeft, vormt dit type dakbedekking dankzij zijn flexibele eigenschappen vaak de oplossing. Niet alleen voor woningen, maar ook voor bedrijfspanden, kantoren en winkels. Bitumen heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, wat het materiaal nog eens extra aantrekkelijk maakt voor eenieder die toe is aan nieuwe dakbedekking. Wanneer je dit materiaal bij Zinkunie aanschaft, kun je er bovendien op rekenen dat je optimale kwaliteit in huis haalt en nooit meer betaalt dan nodig is.

Snelle levering van al je benodigdheden

Zinkunie beschikt over een uitgebreid assortiment bitumen dakbedekking. Om het keuzeproces te vergemakkelijken, kun je op de website selecteren op merk, maar ook op type (onderlaag, randstrook of toplaag). Dankzij de snelle leveringen, zelfs tijdens de bouwvak, kun je zowel als amateur als professional bijna direct aan je project beginnen. Wanneer je standaard producten op werkdagen vóór 14.00 bestelt, worden deze doorgaans de volgende dag geleverd.