Verbouwen

Meer dan 90 renovaties te bezoeken tijdens De Vlaamse Renovatiedag

Meer dan 90 renovaties te bezoeken tijdens De Vlaamse Renovatiedag
Op zondagnamiddag 26 mei 2013 organiseren NAV en het tijdschrift 'Ik Ga Bouwen & Renoveren' de 15de editie van de Vlaamse Renovatiedag. Hét moment om een namiddag op pad te gaan voor al wie verbouwplannen koestert. De Renovatiegids, die een overzicht biedt van alle 92 renovatieprojecten, ligt nu in de dagbladhandel. Nieuwsgierige surfers kunnen terecht op de vernieuwde website voor een virtueel bezoek aan alle realisaties.

Op De Vlaamse Renovatiedag krijgen potentiële verbouwers gratis de kans om gerealiseerde renovaties te bezoeken. Het zijn stuk voor stuk modelvoorbeelden van een goede aanpak en uitvoering. Bezoekers kunnen inspiratie opdoen en een gesprek aanknopen met de mensen achter de verbouwing. Zo krijgen aanwezigen uit de eerste hand te horen hoe de renovatie is aangepakt. Architect en bouwheer belichten hoe de ideeën tot stand kwamen, welke technieken zijn toegepast en hoe de samenwerking is verlopen.

Speciale aandacht gaat deze editie uit naar water. En dit in al zijn facetten: van buffering van water en het gebruik van regenwater tot het vervangen van oude leidingen. Van zwemvijvers tot sanitair comfort.

De deelnemende renovatieprojecten zijn verzameld in De Renovatiegids, een uitgave van Ik ga Bouwen & Renoveren. Naast de nuttige informatie voor een geslaagde renovatie kan u er al de te bezoeken renovatieprojecten van de Renovatiedag op naslaan. De Renovatiegids is te koop in de dagbladhandel voor 6,95 EUR.

Geïnteresseerden kunnen de renovatieprojecten gratis bezoeken op zondag 26 mei tussen 13u en 18u. Bezoekers moeten zich enkel vooraf online registreren op www.devlaamserenovatiedag.be. Opgelet: bepaalde projecten zijn enkel op afspraak te bezoeken. Wie benieuwd is naar de deelnemende projecten kan via de site al een virtueel bezoek brengen aan alle realisaties.

Ook interessant